Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bursa'ya değer katan hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tebrik etti.
Siyaset Akademisi'nde ders vermek üzere Bursa'ya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi tarihi belediye binasındaki makamında ziyaret etti. Belediye Bandosu tarafından karşılanan Bakan Şimşek, tarihi binada önce meclis salonunu gezdi. Daha sonra Başkan Altepe ve Vali Şahabettin Harput ile birlikte başkanlık makamında sohbet eden Bakan Şimşek, "Bursa'yı her gelişimde yenilenmiş ve daha da gelişmiş görüyorum. Bu durum Bursa ile ilgili makroekonomik verilere de yansıyor" dedi.
Çalışmalarla şehrin merkezinin daha iyi noktaya ulaştığını söyleyen Bakan Şimşek, "Başkanımızın çalışmalarını yakından izliyor ve çok takdir ediyorum. Bizler de elimizden gelen desteği vermeye hazırız" diye konuştu.
Bakan Şimşek'e stadyum inşaatından raylı sistem projelerine kadar detaylı bilgiler veren Başkan Altepe de, Bursa'yı sağlıklı bir geleceğe taşımayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Altepe, sağlıktan spora kadar her konuda çalışmalar yaptıklarını kaydederek, "Bakanımızı Bursa'da görmekten dolayı çok mutluyuz, her konuda bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Son 9 10 yılda Bursa, hızlı bir şekilde gelişti. Bu gelişmede hükümetimizin çok büyük katkıları var" dedi.
Şehrin son dönemde önemli mesafe kat ettiğini anlatan Altepe, "Bursa her alanda hızlı bir gelişim içinde. Yerel yönetimler olarak yerinden yönetim noktasında olumlu gelişmeler sağladı. Bu sayede belediyeler yerelde birçok projeyi yürütüyor. Bursa'da Uludağ'dan sahillere, tarihi eserlere kadar her noktada Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetleri var" şeklinde konuştu.
Altepe, çalışmalarında hükümetin desteğini görmenin sevindirici olduğunu belirterek, Bakan Şimşek'e Bursa bıçağı hediye etti.
(MŞ)

30.01.2013 19:11:34 TSI

Editör: Wan Haber