Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, Batman'da vergi rekortmenlerine plaket verdi.
Batman Ticaret Borsası hizmet binasının açılış törenine katılmak için Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (BATSO) tarafından Yeni Kültür Merkezinde düzenlenen Batman'a Değer Katanlar Ödül törenine katıldı.
Ödül töreni öncesinde konuşma yapan TOBB Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu, Batman'daki anne ve babalara seslenerek, kızların ticarete atılmasına fırsat vermelerini istedi. Hisarcıklıoğlu "Eğer çocuklarınızı seviyorsanız; genç erkek kardeşlerimi, genç kızlarımızı muhakkak girişimci yetiştirin" dedi.
Ticarette huzurun önemine dikkate çeken Hisarcıklıoğlu, "Ticaret olmadan huzur olmaz, huzur olmadan zenginlik olmaz "dedi. Türk Kürt kardeşliğine de değinen Hisarcıklıoğlu, "Aramızdaki kardeşlik bağına bakıyoruz bin yıllık bir tarihimiz var ve hepimiz Allah'a çok şükür inancımızdan dolayı kardeşiz. Malazgirt'ten ta Kıbrıs'a kadar sırt sırta vermişiz ve daha da önemlisi müthiş bir ortak geleceğimiz var ve bu ortak geleceğimizi bir tek şey bozabilir, diyor ki 'birlikte rahmet ve bereket ayrılıkta azaptadır' diyor" dedi.
Daha sonra konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, birlik ve beraberliği dikkat çekti. Hükümetin son on yılda bir çok adımlar attığını ve bugün gelinen noktanın ümit verici olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, konuşmasının devamında şöyle dedi:
"Biz Türkiye'deki bütün farklılıkları samimi bir şekilde birer zenginlik olarak görüyoruz. O farklılıkları tehdit olarak görüldüğü dönem artık geride kaldı. Türkiye kardeşlik hukuku içerisinde bütün farklılıklarını kucaklama noktasındadır. Gerekli adımları attık, atıyoruz. Bu çerçevede Türkiye'nin bu yeni Anayasa çalışmaları çok önemlidir. Ben inanıyorum ki varsa eksiklikleri, yeni Anayasa'da gidermiş oluruz. Çünkü geçmişte Türkiye'nin sorunlarını çözmesinin önündeki en büyük engel, vesayet rejimiydi. Vesayet rejimi Türkiye'de hiçbir zaman sorunların çözümünü mümkün kılmadı. İlk defa milli irade hakim ve bu yönde de büyük bir özen var. Türkiye bu konuda kendi sorunlarını çözerek çok önemli noktalara gelecektir. Biz demokrasimizin standartlarını temel hak ve özgürlükleri ve bütün sorunları çözme noktasında ortaya çok güçlü bir irade koyduk. Bu sorunların çözümü için herkesin katkısına, herkesin desteğine ihtiyacımız var. Herkesin bu süreçte yapıcı olması, samimi olması çok kritiktir. Biz bu konuda samimi bir şekilde iradeyi ortaya koyduk ve koymaya devam edeceğiz. Ülkemizin sorunlarına bölgedeki değerli kanaat liderlerinin çözüme çok büyük katkısı mutlaka olacaktır. Bu katkıyı herkesin sakınmadan güçlü bir şekilde ortaya koyması lazım."
Konuşmalar sonrasında Batmanda 2012 yılının vergi rekortmenlerine Bakan Şimşek ve Hisarcıklıoğlu tarafından plaket verildi.
(MŞ-YHY-Y)

29.01.2013 19:18:14 TSI

Editör: Wan Haber