Bursa'da 4 aylıkken kemik ilikleri zarar gören minik İsa Mert için acil AB ( ) kana ihtiyaç duyuldu. Minik Mert'in imdadına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yetişti. Şahin, twit attı. Bakanın twitini okuyan 5 kişi hastaneye giderek minik Mert'e kan verdi.
Bursa'da doğduktan 4 ay sonra kemik ilikleri zarar gören İsa Mert'in ailesi, nakil için hastaneye başvurdu. Doktorlar, aylardır ilik bekleyen küçük Mert'in kanının haftada 3 defa tazelenmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine aile her hafta çocuklarını hastaneye getirerek çocuklarına kan verdi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi olan minik İsa Mert için AB ( ) kana ihtiyaç duyuldu.
İşsiz olan baba İsa Çavdar (35) yakınlarını arayarak çocuğu için kan ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun üzerine yakınları çevrede kan aramaya başladı. Baba İsa Çavdar'ın arkadaşlarından biri de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den sosyal paylaşım sitesi twitterdan yardım istedi.
Bunun üzerine Şahin, "Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan 1,5 yaşında lösemi hastası bir bebek için acil AB kan aranıyor" şeklinde twit attı. Bakanın takipçileri de hemen iletiyi kendi aralarında paylaştı. 200 kişi Şahin'in twitini paylaştıktan sonra 5 kişi hastaneye giderek minik Mert'e kan verdi.
Haftada 3 kez 2'şer ünite kan verilen minik Mert, annesinin kucağında olup bitenlerden habersiz bir şekilde etrafı gözlerken aile büyük bir umutla ilik nakli haberini bekliyor. Bakan Şahin'in kendileriyle özel olarak ilgilenmesinden son derece mutlu olduklarını ifade eden anne Leman Çavdar (32), "Oğlum doğduktan 4 ay sonra omur iliklerinde zedelenme olmuş. Doktora getirdik ve omur ilik nakli olması gerektiğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri'nde bir omurilik bulundu, ancak daha sonra olmadı. Her hafta hastaneye gelip gidiyoruz. Çocuğumuzun her hafta kanının tazelenmesi gerekiyor" dedi.
9 ay önce çocuğunun hastalığından dolayı işinden ayrıldığını ve haftanın 3 günü hastaneye geldiğini belirten İsa Çavdar, Fatma Şahin'in twit attığını arkadaşlarından öğrendiklerini ve çok memnun olduklarını söyledi.
Mert ailesi Bakan Şahin'den kendilerini bundan sonra da yalnız bırakmamalarını ve ilgilenmelerinin memnun edeceğini sözlerine eklediler.
(ET-MŞ)

09.02.2013 09:53:43 TSI

Editör: Wan Haber