Jandarma Genel Komutanlığı tarafından organize edilen toplantıya katılmak üzere Uludağ'a çıkan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, jandarma beresi ve montu giyerek Uludağ'da yürüyüş yaptı.
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından organize edilen 'Kış ve Doğa Sporlarında Kaza, Yaralanma ve Kaybolma Olayları, Arama Kurtarma Faaliyetleri Toplantısı', Uludağ'da başladı. Ankara'dan özel bir uçakla Bursa Yenişehir Havalanı'na gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin; Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak tarafından karşılandı. Şahin, kendisini Uludağ'a götürmek için hazırlanan helikopterin şiddetli lodos sebebiyle kalkamayacağı anlaşılınca Harput'un makam aracına binerek Uludağ'a doğru yola çıktı.
Uludağ'da düzenlenen seminere katılan Şahin, bulunduğu otelden Jandarma Gelen Komutanı Bekir Kalyoncu'yla birlikte Jandarma Arama Kurtarma timlerinin çığ altında kalanları kurtarma tatbikatını izledi.
Daha sonra otelden çıkarak kayak pistine inen Şahin, jandarma beresi ve montu giyerek kayak dersi alan öğrencilerin yanına geldi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Şahin, daha sonra buradaki kar evine girerek yetkililerden bilgi aldı.
Bakan Şahin daha sonra Uludağ'da gezmeye devam etti. Topuklarının üzerinde yürüdüğü görülen Şahin'e gazeteciler, "Sayın Bakanım neden böyle yürüyorsunuz?" diye sordu. Şahin ise, "Karda düşmemek için böyle yürünür" cevabını verdi.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, daha sonra kaldığı otele gitti.
(ET-GS-Y)

19.01.2013 14:05:13 TSI

Editör: Wan Haber