Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Bakanlar Kurulu'nda ÖMSS kadrolarının arttırılması konusunu görüştük. Endişeleri ve talepleri değerlendirdik. Özellikle de ÖMSS kadrolarının artış yapılması hususu üzerinde çok durduk" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, önceden duyurduğu gün ve saatte kendisine gelen soruları sosyal medya Twitter aracılığıyla cevapladı. Twitter üzerindeki takipçilerinden Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) kadrolarıyla ilgili çok soru aldığını belirten Şahin, "Emin olun hepsini dikkate alıyoruz. Sizin derdiniz bizim derdimiz. Geçtiğimiz Bakanlar Kurulunda ÖMSS kadrolarının arttırılması konusunu görüştük. Endişelerinizi ve taleplerinizi değerlendirdik. Özellikle de ÖMSS kadrolarının artış yapılması hususu üzerinde çok durduk" açıklamasını yaptı.
Bakan Şahin, bir takipçisinin "Sayın Bakanım 3 çocuklu aile teşvik ediliyor ancak 5 çocuğum var ilgilenen yok. Eşim işsiz, eğitim yardımı bile alamıyorum yardım edin" çağrısına ise, "Size göndereceğim. Direk mesaj kısmındaki e-posta adresine konunuzu yazarsanız sevinirim" karşılığını verdi. Şahin ayrıca, aile danışmanlığına ilişkin bir soru üzerine ise, "Maalesef aile danışmanı olarak şimdiye kadar bir alım yapılmadı. Böyle bir planlamamız da yok" ifadelerini kullandı.

"BU ÜZÜCÜ OLAYI EN BAŞINDAN BU YANA YAKINDAN TAKİP EDİYORUM"
Şahin, Gaziantep'te sanayi bölgesindeki fabrikada meydana gelen patlamayla ilgili olarak da şunları kaydetti:
"Memleketim Gaziantep'te 4. Organize Sanayi Bölgesinde bu sabah bir patlama meydana geldi. Bu konuda şu anda yoğun bir çalışma sürüyor. Size kısa süre içerisinde ÖMSS kadrolarında yapılacak değişiklerle ilgili bilgi verilecek. Bu üzücü olayı en başından bu yana yakından takip ediyorum. Sürekli olarak Sayın Valimiz ve diğer yetkililerden bilgi aldım. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun diliyorum. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve 'gazi' şehrimizin sakinlerine de başsağlığı diliyorum."
(SU-ÖZ-Y)

30.01.2013 13:27:35 TSI

Editör: Wan Haber