Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kabinedeki son değişikliklerle ilgili olarak, "Bu makamlar zamanlı makamlar. Biz burada kaldığımız süreç içerisinde milletin vicdanında ne yaptığımız çok önemli. Bittikten sonra da eser bırakmak çok önemli" dedi.
Dünya Ekonomik Forumu (DEF) yıllık toplantısına katılmak üzere bulunduğu Davos'ta kabinedeki son değişiklikleri değerlendiren Bakan Şahin, "Başbakanımızın liderliğinde bu takım isimler değişebilir, kişiler gidebilir, gelebilir. Biz yarın gidebiliriz. Mesele bu takımın bir parçası olup, bu takımın ülkenin kalkınma hedeflerinde herkesin görev alanı içerisinde çalıştığı zaman diliminde hakkını vermesi" dedi.
Bakanlık görevine veda eden isimlerin görevlerinin hakkını verdiğini söyleyen Bakan Şahin, "İnanıyorum bu bir maraton ve biz maraton koşucularıyız. Bayrağı devralan arkadaşlarımda oradan aldıkları devirle yeni hedefe doğru liderimizin başkanlığında bu takım çalışmasında olacaklar ve biz hep beraber ülkemizin kalkınma hamlesinde iz bırakıp, eser bırakacağız. Böyle baktığınız zaman yapılanlar çok kıymetli ama bir o kadar da yapılacaklar çok önemli. Buna takım çalışması olarak bakmak gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Şahin, "Bu, kadının gücüyle alakalı. Kadın CEO olduğu zaman, yönetim kurulu başkanı olduğu zaman buraya gelip katılabiliyor. Sayının yükselmiş olması, 5'te 1'lik olmuş olması iyi bir ilerleme ama yeterli bir ilerleme değil. O yüzden bu tabana yayma, fırsat eşitliğini sağlama ve herkesin buradan istifade edecek şekilde güçlenmesini sağlama da bizim en temel hedeflerimiz arasında" dedi.

"BAKANLIK BÜTÇEMİZİ YÜZDE 67 ARTIRDIK"
Bakan Şahin, "Biz bütün dersimizi çalıştık. 2012 hedeflerimize ne kadar ulaştık, 2013 planlamamızı nasıl koyduk. Görev alanımıza baktığınız zaman yoksullukla mücadele bizim en temel görev alanımızın bir tanesi. Kadının statüsünü yükseltmek, aileyi korumak, kollamak, engellilerin önündeki engelleri kaldırmak, çocuk haklarını güçlendirmek. Her bir grup için de 2013'ü çalıştık. 2013'te her bir alanda ne yapmamız gerektiğini, kimlerle yapmamız gerektiğini, idari olarak ve mali olarak nasıl güçlenmemiz gerektiğini çalıştık ve bugün bütçesini yüzde 67 artıran bir bakanlığız. Artık çok güçlü bir icracı bir bakanlığız. Allah'ın izniyle sorunları arkada bırakarak her bir görev alanı içerisinde temel hak ve özgürlükleri, yaşam kalitesini yükselterek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
Bakan Şahin konuşmasına şöyle devam etti:
"Yurtdışına çıkınca kendi ülkenizi diğer ülkelerle kıyaslama fırsatı buluyorsunuz ve geldiğiniz noktayı ölçme fırsatı buluyorsunuz. Davos'a bu sene ikinci kez geliyorum. Geçen yıl çok büyük bir krizden dolayı çok daha negatif bir unsur vardı ama bu yıl daha fazla kadının katıldığı ve ekonomik kalkınmayı, sosyal kalkınmayla, sosyal politikalarla, kadın istihdamıyla güçlendirmek gerektiği gündeminin yükselen bir değer olduğu bir Davos var."
"Türkiye'ye baktığınız zaman her gün, her geçen yıl liderliğinin arttığı küresel aktör olarak alana girdiği bir Türkiye var. Sayın Babacan 11 yıl önce ilk Davos'a geldiği zaman hep ne olduğumuzu ne olmadığımızı anlatmaya çalıştığını ve yapacak edecek olan söylemlerden bugün 11 yıl sonra bir başarı hikayesine dönüşmüş Başbakanımızın liderliğinde Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını, işsizlik sorununu çözmesinin ve ekonomik kalkınmayla beraber yoksulluğu azaltmada, gelir dağılımında OECD ülkeleri içerisinde en iyi ülke olma durumundan dolayı büyük bir onur ve şeref duyuyoruz. Bu ülkenin bir kadını olarak, bir vatandaşı olarak. Doğru yolda ilerlediğimizi görüyoruz. Bu bizi moral ve motivasyon olarak da güçlendiriyor. İnşallah her yıl geldiğimizde bu sermayeyi güçlendirerek, gelişmiş ülkelerle aradaki farkı kapatıp hem ekonomik kalkınmamızı güçlendirmek, kişi başına düşen milli gelirimizi 10 binden hızlı bir şekilde 20 bin dolarlara yükseltmek, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek. Ama paralelinde bu kaynağı vatandaşlarına eşit bir şekilde, herkesin yaşam kalitesini, statüsünü yükseltecek şekilde insan odaklı büyümeyi hedef olarak almış bir Türkiye'nin doğru yolda ilerlediğini görmekten ve yeni hedeflere kilitlenmekten dolayı duyduğumuz mutluluğu da ifade etmek istiyorum."
(CC-D)

26.01.2013 10:17:23 TSI

Editör: Wan Haber