Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AB Genişleme Komiseri Stefan Füle ile birlikte kadına yönelik şiddete karşı dans eden kadınlara eşlik etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AB Genişleme Komiseri Stefan Füle ile ikili görüşmesinin ardından Avrupa Komisyonu binasında çalışanlar tarafından kadına yönelik şiddete karşı gerçekleştirilen dans etkinliğini izledi. Dans gösterisinin sonlarına doğru Füle'nin önerisiyle dansa katılan Bakan Şahin, Füle ile birlikte hareketlere eşlik etmeye çalıştı. 14 Şubat Sevgililer Günü'ne denk getirilen dans sonrası bir açıklama yapan Şahin, "Şiddetle mücadele topyekun bir mücadeledir. Toplumun bilinicinin artması ve gündemine girmesi çok önemli. Bugün bu 'Bir Milyar İnsan Ayaklanıyor' isimli sivil toplum girişimini çok önemsiyoruz. Sevgililer Günü'nde bu mesajın verilmesi şu bakımdan da çok önemli; biz her türlü hukuki mücadeleyi yapıyoruz ve her türlü mevzuatı şiddetle mücadele için kullanıyoruz ama her şeyin panzehiri aslında sevgi. Yalnız sadece bir gün, yani 14 Şubat'ta değil, hayatın her anında ailemize, komşumuza, dostlarımıza sevgiyi büyütmemiz lazım" dedi.
Eşinin Sevgililer Günü'nü kutlayıp kutlamadığı sorulan Bakan Şahin, eşiyle henüz görüşemediğini, bunun ancak akşam Türkiye'ye dönünce mümkün olacağını ifade etti.
(CC-D)

14.02.2013 16:08:35 TSI

Editör: Wan Haber