Rekorun ardından Akdamar Adası’nda düzenlenen törene katılan Şahin, “Yıllardır siyasetin içindeyim ama hiç bu kadar güzel bir manzarada festivale katılmamıştım. Geçen yıl ekonomi forumundaydık. Dünyanın en güzel manzarasında yapılan toplantı. Bu gördüğünüz manzara başka bir yerde yok ama yıllardır bunları koruyamadık. Buranın tarihini, insanlarının güzelliğini, kardeşliğini, insanlık tarihi kadar var olan medeniyetini koruyamadık. Şimdi bunlar yükselen değer olmuş durumda. Bu güzelliğin içinde Şahika çok güzel bir sonuç alarak bunu taçlandırdı. Tebrik ederim. Başarı tesadüfi değil. Büyük bir gayret, kararlılık ve inanç ve aşk istiyor. Bunlar olmasa hiçbir şey yapamazsınız. O bakımdan da destekleyen herkese teşekkür ederim. Bu bir takım oyunu. Değerlerimizin farkında değiliz. İnci kefali bir Alaska’da, bir de burada var. Özel bir balık ki tuzlu ve sodalı suda yaşıyor. Yumurtlamak için uçarak tatlı sulara gidiyor. Artık kanın konuşulduğu bir Türkiye değil, Şahika'ların, inci kefallerinin konuştuğu bir Türkiye’ye doğru gidiyoruz” ifadelerini kullandı.


Dünya rekoru kıran Ercümen, “Çok heyecanlıyım. Çok kolay olmadı. Enfeksiyon kaptığım için 3 gün hastanede yattım. İlk dalışta problem yaşamama rağmen ikinci denemede başardım. Bunu tek yapmadım. Herkesin çok büyük desteğini gördüm. Tüm arkadaşlarımla kaldığımız oteldeki herkes çok destek oldu. Sayın Bakanımız gelerek bana büyük destek verdi. Bayan olarak desteğini gördüm. Bayan sporcular büyük başarılar elde etmeye başladı” dedi.


Vali Karaloğlu da son 10 gündür büyük bir heyecanın, stresin ve riskin yüksek olduğu bir iş yaptıklarını belirterek, “Büyük bir ekip işi. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Sponsorlara teşekkür ederim. Her dönem Van Denizi’nin tek tür balığı var. Bu balığımız bu dönemde tatlı sulara çıkar. Bu projeyi konuşurken kutsal yolculuğuna saygı göstermek için bu rekoru denedik. Burada olmanız bize büyük güç verdi. Şahika Hanım'a teşekkür ederim. Bu sene 61, gelecek sene inşallah 65 olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.


Bakan Şahin, konuşmasının ardından dünya rekoru kıran Ercümen’e bir plaket verdi.

Editör: Wan Haber