Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunan medyasının kendisini "Yunanistan'ı tahrik eden bakan" olarak adlandırdığını ifade ederek, "Biraz akıllı olsalar krizden çıkışlarının en büyük dinamiklerinin Türkiye olduğunu anlayacaklar. Rabbim onlara akıllı olmayı nasip etsin" dedi.
Yurtiçi ilk resmi ziyaretini seçim bölgesi Edirne'ye gerçekleştiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'den sonra Uzunköprü ilçesini ziyaret etti. Müezzinoğlu, Uzunköprü'de yaklaşık 5 bin kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Halkın yoğun ilgisi zaman zaman izdihama dönüşürken, vatandaşlar Bakan Müezzinoğlu'na sevgi gösterisinde bulundu. İlçe girişinde inerek toplantının yapılacağı düğün salonuna kadar yürüyen ve 1 kilometrelik yol boyunca eşi Faize Müezzinoğlu'nun elini bırakmayan Bakan Müezzinoğlu, çocuklarla da yakından ilgilendi. Uzunköprülülere hitap edeceği düğün salonuna geldiğinde küçük bir çocuğun kendisine hediye vermek istediğini fark eden Müezzinoğlu, aldığı hediyeye hem şaşırdı hem de sevindi. Kendisine çakı hediye edileceğini öğrenen Müezzinoğlu, çocuğu yanına çağırdı. Kendisine hediye edilen çakının aynısının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da da olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, "Sayın Başbakan hep taşır ama bizde yoktu. Artık bakan olarak çakım da olacak" dedi.
Müezzinoğlu, daha sonra konuşma yapmak için kürsüye geldi. Uzunköprülülerin Eskiköy Sınır Kapısı'nın ne zaman açılacağını sorması üzerine 5 Mart tarihinde Türk ve Yunan hükümetleri tarafından İstanbul ya da Ankara'da ortak Bakanlar Kurulu toplantısı yapılacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Gündeme alacağız ama çözebilme iradesi bize ait değil" dedi.
Yunan basınının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çattığını ifade eden Müezzinoğlu, "Yunan basını Başbakanımıza çatarken Yunanistan'ı tahrik ettiğini ve Yunanistan'ı tahrik eden bir bakan atadığını söylüyor. Dolayısıyla Yunanistan'ı tahrik eden bir bakan sıfatını da Yunan medyasından aldık. Ama ben asla hiçbir zaman doğduğum topraklarda tahrikçi olmadım. Hayatımın hiçbir anlayışında tahrikçilik, yıkımcılık yoktur, olabildiğince sevgi ve hoşgörü vardır. Faydam olacaksa düşmanıma bile olsun isterim. Dolayısıyla onlara da benden veya bizden kötülük gelmeyeceğini anlatacağız. Esasında onların bize ihtiyacı var. Biraz akıllı olsalar krizden çıkışlarının en büyük dinamiklerinin Türkiye olduğunu anlayacaklar. Onlara da duam, Rabbim onlara akıllı olmayı nasip etsin" diye konuştu.
Konuşmasında isim vermeden ana muhalefet partisini de eleştiren Müezzinoğlu, "Atatürk'ün çizdiği yolda, onun o dinamiklerine, onun bu milletle ilgili heyecanlarına değer verenlerle birlikte olun. Ona yanlış yapanları, onu kullananları elinizin tersiyle itin. Edirne'nin ufka yürüyüşte önemli bir dinamik olması lazım. Edirne'nin o medeniyet yolculuğunda büyük öndere layık bir duruşta olması lazım" dedi.
Müezzinoğlu, daha sonra Keşan'a gitmek üzere Uzunköprü'den ayrıldı. Sağlık Bakanlığı'na getirilen Mehmet Müezzinoğlu, 9 Ocak 1955'te Yunanistan'ın Gümülcüne kentinde doğdu ve 1970 yılında eğitim için Türkiye'ye geldi.
(ORA-CC-Y)

09.02.2013 17:10:51 TSI

Editör: Wan Haber