Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle Ankara Özel Güven Hastanesi'nde tedavi gören Süleyman Demirel'i ziyaret etti.
Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularına cevap veren Bakan Müezzinoğlu, "Cumhurbaşkanımıza acil şifalar diliyorum. En kısa zamanda normal yaşamına dönmesini diliyorum. Bir akciğer enfeksiyonu nedeniyle tedavi görüyor. Çok olağanüstü bir sıkıntı olmadığını hekimlerden öğrendik. İyi bir ekip var, tedavisini dinamik bir şekilde takip ediyorlar. Yılların getirdiği ve rahmetli babaannemin bir sözü vardı 'Kasımların kabahati' diye. Çok Kasımlar atlatmış bir Cumhurbaşkanımız. Onun getirdiği böbrekleri, karaciğeri, kalple ilgili sınırda giden bazın sorunları olabiliyor. Şuanda tedavisinde bir sıkıntı yok. Gelişmeler olumlu. Sağlığı ile tereddüt edilecek, korkulacak, olağanüstü bir durum olmadığını arkadaşlarımızdan öğrendik. Önümüzdeki günlerde aramızda olacağını öğrendik" dedi.
Taburcu sürecine doktorlarının karar vereceğini belirten Özel Güven Hastanesi Başhekimi, Prof. Dr. Teyfik Ali Küçükbaş, "Başlarda solunum yolu enfeksiyonu tespit ettik. Yatmasını uygun gördük, kendisi de uygun gördüler. Durumları şuanda çok iyi, ancak bir süre daha tedavimiz devam edecek. Taburcu tarihine doktorlarımız karar verecek. İyileşme sürecini gözlemliyoruz" diye konuştu.
Demirel'in özel doktoru Dr. Aylin Cesur, "Gerçekten kendisi çok erken bir şekilde hastaneye gelerek, doğru şekilde tedavi olduğu için hepimizin yüzü gülüyor. Enfeksiyonların 1 günde toparlanması mümkün değil, iyileşme süreci var, bu sürecin hastanede devam etmesine karar verdik. Enfeksiyon tamamen kontrol altına alındı. Destek tedavileri şuanda devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Demirel'in 4 Şubat'ta hastaneye tedavi için getirildiği bildirildi.
Öte yandan DSP Genel Başkanı Masum Türker de Demirel'i arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini ilettiği öğrenildi.
(DY-YHY-Y)

14.02.2013 17:21:44 TSI

Editör: Wan Haber