Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümüşhane Üniversitesi'nde bir araya geldiği öğrencilere "zamanı iyi yönetin" tavsiyesinde bulundu.
Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü tarafından düzenlenen "21. Yüzyıl Gençliği" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Bakan Kılıç, bir gencin günde en az 5 saatinin kayıp zaman olduğunu söyledi. Zamanın çok iyi yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Her birinizin bir günlük hayatında en az 5 saatiniz israf hanesinde tüketiliyor. Bilgisayar başında geçen fazladan zaman, televizyon başında geçen zamanının tamamına yakını, izlediğiniz haberler değilse, çok önemli, kaliteli, nitelikli ve saygın insanların konuştuğu, dinlemeye değer bir tartışma programı değilse, izlediğiniz bir tarih ya da belgesel ya da önemli bir yapıt, önemli bir eser değilse, dizilere zaman ayırıyorsanız, bunu da kayıp zamanlar hanesine ilave edin. Yurtta ya da öğrenci evinizde, yatakta ya da kanepede, ayaklarınızı uzatıp elinize televizyon kumandasını alarak ya da almayarak, ama elinize bir kitap, rapor, doküman almayarak, boşa geçirdiğiniz o zamanı da kayıp zamanlar hanesine ilave edin. Günde asgari 5 saat, bir gencin hayatında kayıp zamandır. Bu 5 saati 24 saatlik hayatla orantılayın. Sonra bir güne orantıladığınız hayatınızın tamamına orantılayın, sonra hayatınızın verimlilik dönemini alın, aklınız erdiği çağdan, zorunlu emekli olacağınız zamanki yaşa kadar olan süre toplamda en fazla 50 yıl. Yani 15 yaş ile 65 yaş arasına alacak olursanız, 50 yıla o kayıp zamanı uyarlayın" dedi.
Türkiye'de 10 yıl önce yaklaşık 70 üniversite olduğunu, bugün ise 172 üniversite bulunduğunu belirten Kılıç, yeni üniversiteler kurulurken muhalefetin ve bir kısım çevrelerin "Üniversiteyi kurmakla, tabelasını asmakla, inşaatları yapmakla o üniversite kurulmuş sayılmaz. Profesörü, yardımcı doçenti nereden bulacaksınız? Hocası olmayan üniversite mi olur" şeklinde eleştiriler yaptıkları ama üniversitelerin ihtiyaçlarının büyük ölçüde giderildiğini söyledi.
Konferansın sonunda Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Bakan Kılıç'a günün anısına plaket takdim etti.
Öte yandan Bakan Kılıç, konferans öncesinde Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan kız öğrencilerle yemek yedi. Yurt bahçesinde Hanede Dans grubunun göstesini izleyen Bakan Kılıç, daha sonra basına kapalı olarak yurtta incelemelerde bulundu.
(RE-ÖS-OK-Y)

06.12.2012 17:51:12 TSI

Editör: Wan Haber