Samsun'un Bafra ilçesinde incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a Bafralı model uçak tutkunları gösteri yaptı. Pistleri olmadığı için kendisinden destek isteyen model uçak tutkunlarına Bakan Kılıç, "Tarlalar boşken tarlalarda sürün" ifadelerini kullandı.
Bafra'da açılacak olan gençlik merkezindeki aktivitelerden birisinin model uçak olacağını söyleyen Bakan Kılıç, "Performansa dahil olabilecek adam istiyoruz. Yarışmacı istiyorum buradan. Yani Türkiye'de maket uçak uçurma konusunda Bafralı gençlerin ismini duyurmasını istiyorum" diye konuştu.
Hava Sporları ve Gençlik Kulübü adına konuşan Burhan Apaydın, "Bize bu uçaklardan 3 tane temin edin, mayıs ayına kadar yarışmacı yetiştirelim" dedi.
Bakan Kılıç da, "3 değil, 5 tane temin ediyorum. Ondan sonrada size hesabını sorarım. Bu işi 20-30 kişiyle sınırlandırmayacaksınız. Performans sporcular ayrı olacak. Ayrıca stres atmak, becerisini geliştirmek için yüzlerce çocuk ve genç bu hizmetten yararlansın" şeklinde konuştu.
Hurdalardan topladığı malzemelerle bin 500 liraya paramotor yaptığını söyleyen Yılmaz Gümüş isimli bir vatandaş da Bakan Kılıç'tan destek istedi.
Bafra'da kulüp kurulmasını isteyen Bakan Kılıç, "Kulübü il, ilçe bünyesine de alabilirsiniz" dedi.
(ŞU-SLH-Y)

03.02.2013 19:46:51 TSI

Editör: Wan Haber