Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyat Oyunları için Madrid ve Tokyo ile yarış halinde olduklarını söyledi.
Çeşitli incelemeler ve temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Bakan Kılıç'a ziyaretinde yarın İsviçre'nin Lozan kentine hareket ederek, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile temaslarda bulunacağıı hatırlatıldı. Türkiye'nin 2020 Olimpiyat şansını ve yarın gerçekleştireceği Lozan ziyaretini hakkında konuşan Bakan Kılıç, "Şuan İstanbul, Madrid ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için yarış halindeyiz. Biz stratejimiz gereği rakiplerimizin negatif yönleri için asla bir değerlendirme içerisine girmedik. İstanbul'un o kadar çok artısı var ki saymakla bitmez. İstanbul'un artılarını saymak dururken başka şehirlerin eksik yanlarını dikkate sunmak bizim işimiz değil. Biz İstanbul'un artılarını anlatarak 2020 Olimpiyatlarını İstanbul'a kazandırma çalışmalarına devam edeceğiz. Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC Başkanı Jacques Rogge'ya bir ziyaretimiz olacak. Bu ziyarette Türkiye'nin 2020 adaylığı konusunda yaşanmakta olan gelişmeler üzerinde de konuşma imkanımız olacak" dedi.
IOC'nin evrensel kriterlere sıkı sıkıya bağlı olan ilke ve prensipler konusunda hassasiyetleri en üst düzeyde olan bir kurum olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, "Biz adaylık çalışmalarımızı ve Lozan'a yapacağımız ziyareti bu ilke prensipler konusundaki sıkı bağlılıklarına yönelik hassasiyetlerini gözeterek sürdüreceğiz. Elbette ki Türk Millet artık beşinci kez aday olan İstanbul'un bu kez olimpiyat halkalarını ve meşalesini boğazın güzellikleri ile buluşturmayı hedefliyor. Aynı anda dünyada iki farklı kıtada olimpiyat yapma vaadinde bulunan tek şehir İstanbul. Asya ve Avrupa aynı anda olimpiyat meşalesini taşıma gururunu yaşamış olacak. Dolayısıyla bu fırsatın İstanbul'a verilmesi yönünde bizim bir çabamız var. Umarım IOC çevreleri de bu çabamızı takdir ederler ve bunun gereği olarak olimpiyat İstanbul'a gelir" diye konuştu.

BAKAN KILIÇ'TAN DERBİ YORUMU
Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-0 kazandığı maç hakkında da konuşan Bakan Kılıç, gazetecilerden gelen 'Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maç diğer maçlara oranla gayet sakin, olaysız bir maç yaşandı. Neler söyleyeceksiniz?' yönündeki soruya, "Nihayetinde insanca davranışlar ortaya koyulduğu takdirde kazanan hem o şehirler olur, Hem Türk futbolu olur, hem de spor yapan gençlerimiz olur" cevabını verdi.
Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"O maç öncesi bize Ankara'da görüşlerimiz soruldu. 'Çok gergin bir ortam var' şeklinde ifadeler kullanıldı. Biz ise bu ifadeleri kullananlara şu ifadeleri söyledik, 'Çok gergin bir ortam var' şeklinde yayınlar yaparak yumuşak ortamları germenin bir anlamı yok. Futbol müsabakası, kazanan olur, kaybeden de olur. İki takım arasında ezeli bir rekabet var. Defalarca Trabzonspor kazandığı gibi defalarca da Fenerbahçe kazandı. Bu ezeli rekabet hem rakip sahada hem kendi sahasında her iki takım tarafından zannediyorum dünya döndükçe veya futbol var oldukça devam edecek bir rekabettir. İnadına olay beklemenin, inadına tarafları ve grupları tahrik etmenin kimseye kazandıracağı bir şey yok. Bilakis Bu tür önemli maçlar öncesinde herkesin soğukkanlı mesajlar vermesi lazım. Yumuşak cümleler kurması lazım ki taraftar grupları da adeta eylem için bir yerden düğmeye basılmışçasına harekete geçmesin.Üç puan kazanılır, üç puan kaybedilir,berabere kalınır puanlar paylaşılır. Nihayetinde insanca davranışlar ortaya koyulduğu takdirde kazanan hem o şehirler olur, Hem Türk futbolu olur, hem de spor yapan gençlerimiz olur"
Konuşmaların ardından Ordu Valisi Orhan Düzgün, Bakan Kılıç'a hediye takdim etti. Bakan Kılıç, daha sonra AK Parti Ordu İl Teşkilatı'nı ve Güreş Eğitim Merkezi'ndeki sporcuları ziyaret ederken, Ordu Olimpik Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi yapılacak alanda incelemelerde bulundu.
Bakan Kılıç'a ziyaretlerinde Ordu Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, daire müdürleri eşlik etti.
(RCP-SLH-EYB-S)

18.02.2013 13:23:04 TSI

Editör: Wan Haber