Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'un 2020 Olimpiyat adaylığına ilişkin, "Temennimiz sinerji halinde yürüttüğümüz bu çalışmalarla birlikte 'Aday Kent İstanbul Olimpiyat Kenti İstanbul' statüsünün kazanılmasıdır" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson ile makamında bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran ikili, görüşmenin içeriği ve Türkiye'nin 2020 olimpiyat adaylık sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.
İngiltere Spor Bakanı Robertson'ın 2012 Yılı Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları ile ilgili deneyimlerini paylaştığını söyleyen Bakan Kılıç, Londra'da 2012 yaz aylarında kusursuz denilebilecek bir olimpiyat organizasyonuna tanıklık edildiğini dile getirdi. İngiltere Spor Bakanı Robertson'ın da desteği ile Londra'dan daha iyi bir organizasyonu İstanbul'da gerçekleştirmeye gayret ettiklerini ifade eden Kılıç, "Sayın Bakanının Londra'da çok dostluğunu görmüştük. Bundan sonraki süreçte de deneyim paylaşımında dostluğumuz devam edecek" dedi.

ROBERTSON: "OLİMPİYAT HEDEFİNİZDE ELİMİZDEN GELEN HER TÜRLÜ YARDIMI SİZE SUNMAYA HAZIRIZ"
Bakan Kılıç'ın ardından konuşan İngiltere Spor Bakanı Robertson, "Türkiye ve Türk sporu için bu denli heyecan verici dönmede gerek Ankara'da gerekse aranızda olmak benim için büyük bir onur. Ben biliyorum ki İstanbul'un olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapma teklifi Avrupa'nın ve Asya'nın gerçekten en iyi yönlerini bir araya getiriyor. Ve bu iyi yönlerini İstanbul'un muhteşem manzaraları ve tarihi ile birleştiriyor" dedi.
Türkiye'ye uzmanlardan oluşan bir heyetle geldiğine dikkat çeken Bakan Robertson, "Olimpiyat hedefinizde elimizden gelen her türlü yardımı size sunmaya hazırız. İstanbul'un teklifi ve ihaledeki konumu gerçekten çok güçlü. Eylül ayındaki oylamadan önce gerçekleştireceğimiz 6 aylık kampanya döneminde sizlere en iyi dileklerimizi sunuyorum" diye konuştu.
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran İngiliz Bakan Robertson, Türkiye'nin 2020 olimpiyat adaylık sürecindeki şansının sorulması üzerine, "Bence şansınız oldukça iyi. Aslında bakarsanız şunu unutmamak lazım. Biz Londra'yı 2005 Singapur Olimpiyatları için aday gösterdiğimizde en favori seçilen 3. Ülke konumundaydık. Ama daha sonra olimpiyatları kazandık. Dolayısıyla zannediyorum önümüzdeki 6 aylık süreç Türkiye'nin kulis yapması ve kampanya çalışmaları için son derece önemli olacak. Oylamanın yapılacağı gün vereceğiniz sunumun da çok etkili olması lazım. Ama ben İstanbul'un bu alandaki teklifini son derece güçlü görüyorum" dedi.

KILIÇ: "TEMENNİMİZ ADAY KENT İSTANBUL OLİMPİYAT KENTİ İSTANBUL' STATÜSÜNÜN KAZANILMASIDIR"
2020 Olimpiyat Oyunları'na İstanbul'un adaylığı konusunda, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) yetkilileriyle görüşmek üzere, İsviçre'nin Lozan kentine yapacağı ziyaretin sorulması üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Lozan'a Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener ile birlikte gideceklerini hatırlatarak, "Yaklaşık 1 ay önce adaylık başvurumuz IOC'ye teslim edildi. Belli periyotlarda bu ziyaret Türkiye heyeti tarafından yapılacak. Türkiye ciddi anlamda adaylık çalışmalarına enerji harcayan bir ülke konumunda. Temennimiz sinerji halinde yürüttüğümüz bu çalışmalarla birlikte 'Aday Kent İstanbul Olimpiyat Kenti İstanbul' statüsünün kazanılmasıdır" açıklamasında bulundu.
(PS-EYB-S)

19.02.2013 12:28:12 TSI

Editör: Wan Haber