Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Çoğu hayal bile edemedi. Bazıları hayal etti gerçekleştiremedi. Biz hayal bile edilemeyenleri gerçekleştiriyoruz" dedi.
Ziyaret, inceleme ve temel atma törenine katılmak üzere memleketi Samsun'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları'nın düzenlediği 'İcraatlar Yarışıyor' adlı yarışma programına katıldı. Yarışma öncesi AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe konuşma yaptı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 ve 2013 yatırımlarından bahseden Bakan Suat Kılıç, yatırımların anlatılmadığı zaman kimsenin anlamayacağını söyledi. Bakan Kılıç, "Bunları anlatmazsanız kimse anlamaz. Çoğu hayal bile edemedi. Bazıları hayal etti gerçekleştiremedi. Biz hayal bile edilemeyenleri gerçekleştiriyoruz. O zaman sahip çıkmak lazım. Türkiye genelinde şu anda gençlik ve Spor Bakanlığı olarak 688 tane gençlik ve spor yatırımlarına devam ediyoruz. 155 tane gençlik merkezi inşaatına devam ediyoruz. Ayrıca 25 stadyum inşaatına devam ediyoruz. Her birisinin maliyet, 80 ile 100 milyon TL arasındadır. Ayrıca 100 milyon TL üzerine ihale edilen stadyumlarımız da var. 203 tane de yüksek öğrenim öğrencilerine yönelik üniversite öğrenci yurtlarını inşa etmeye devam ediyoruz. Ülke geneline baktığınızda yaklaşık 900 inşaat devam ediyor. Bu söylediklerimizden dolayı alkış almak şahsım olarak bir önem arz etmiyor. Zaten biz unumuzu eledik eleğimizi astık. Bizim üçüncü dönemimiz. Yaşımıza bakmayın parti tüzüğünde 3 dönem kriteri var" diye konuştu.

HAKKARİ'YE VE YÜKSEKOVA'YA YATIRIM
Hakkari'ye yapılması planlanan yatırımlardan da bahseden bakan Suat Kılıç, yatırım programına bir çok tesisin alındığını ancak arazi bulamadıklarını söyledi. Hakkari'ye yatırımların yapılması için kamulaştırma ödeneği olarak 7,5 milyon TL gönderdiklerini söyleyen Bakan Suat Kılıç, "Hakkari bizim göz bebeğimiz olan vilayetlerimizden bir tanesidir. Serhat şehridir bir anlamda. Bayrağımızın bin yıldır gururla, şanla, şerefle bir memleket bir vatan parçasıdır. Tıpkı başbakanımızın 'Yüksekova'da havalimanı yapılsın' dediği gibi, 'Yüksekova'da bir 200 yataklı devlet hastanesi yapılsın ve hemen hizmete açılsın' dediği gibi Hakkarili genç kardeşlerimizi de sarıp sarmalamaya yönelik adımlarımız attık. Yatırım programımıza bir spor salonu koyduk maalesef arsasını bulamadık. Kapalı bir yüzme havuzu koyduk, maalesef arsasını bulamadık. Hakkari'ye bir gençlik merkezi yapımına karar verdik ancak arsasını bulamadık. Yüksekova ilçemize bir gençlik merkezi koyduk yatırım programımıza maalesef onunda arsasını bulamadık. Ama ne yaptık, Hakkari'de ki genç kardeşlerimizin bu yatırımlara ihtiyacı var. Onlarda kayak kaymalı, yüzmeli, basketbol oynamalı ve voleybolu Türkiye'nin şöhret isimlerini de ağırlayarak öğrenmeli. Onlarda bu ülkenin takımları ve sporcuları arasında yer edinmelidir dedik ve en son birkaç ay önce tesislerin yapılacağı arazileri tespit etmek üzere, kamulaştırıp denkleştirmek üzere 7,5 Milyon TL kamulaştırma ödeneğini Hakkari'ye gönderdik" şeklinde konuştu.

GENÇLERE ÖĞÜTTE BULUNDU
Samsun'da gençlere de öğütlerde bulunan Bakan Suat Kılıç, "Samsunluluk bilincini oluşturma hususunda çok büyük bir açığımız var. Samsunluluk bilincini oluşturmak demek, Karadeniz'in başka kentlerine çakmak demek değildir. Karadeniz'in başka kentleriyle kavgalı olmak demekte değildir. Samsunluluğu ortaya koyabilmek için başka bir ili karalamaya gerek duymayacak kadar kuvvetli bir tabanı var bizim ilimizin. Başka illeri karalayarak, fark edilir olmak aksiyetin kendisidir" ifadelerini kullandı.
Konuşmadan sonra İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, Bakan Kılıç'a plaket takdim etti.
Düzenlenen programa ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ve Tülay Bakır, ilçe belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili vatandaş katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, programdan sonra karayolu ile Bafra ilçesine hareket etti.
(HAK-SLH-Y)

03.02.2013 14:50:31 TSI

Editör: Wan Haber