Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Güreşin deyim yerindeyse elinden tutmak istiyoruz" dedi.
Amasya'da yarı olimpik yüzme havuzu temeli atan Kılıç, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti'nin görevinden istifasını değerlendirdi. Güreşin son yıllarda Türkiye'de olduğu gibi dünya genelinde de kan kaybettiğini belirten Kılıç, "Güreşteki kan ve vizyon kaybı nihayetinde güreşin olimpik bir branş olarak kalıp kalmaması tartışmasına kadar dayandı. Güreş Türkler açısında ata sporu. Bizim çok önemsediğimiz bir branş. Gerçi biz, güreşin ata sporumuzun olmakla birlikte bir atletizmi, bir tekvandoyu, biz yüzmeyi, bir voleybolu, basketbolu ve diğer branşları da aynı şekilde ata sporumuz denilecek kadar başarılı branşlar haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Ama diğer yandan güreşi de elbette ki yeniden kazanmak için büyük bir mücadele veriyoruz. Büyük bir mücadelemiz var. Hummalı bir gayretimiz var" diye konuştu.

"TÜRK GÜREŞİNİ AYAĞA KALDIRMAK YÖNÜNDEKİ ÇALIŞMALARI DESTEKLEMEK İSTİYORUZ"
"Türk güreşini ayağa kaldırmak yönünde ve Dünya'da güreşin izlenilirliğini, popülaritesini, seyir kalitesini ve teknik özelliklerini koruması yönündeki çalışmaları desteklemek istiyoruz. Güreşin deyim yerindeyse elinden tutmak istiyoruz" diyen Bakan Kılıç, "Bize düşen yönüyle, bize düşen vazife neyse o vazifeyi biz yerine getirmeye gayret ediyoruz. İkişer dakikalık model güreş severleri, güreşten maalesef bir miktar uzaklaştırdı. İki dakika artı iki dakika daha var. Berabere kalırsa üçüncü bir iki dakika. Kündesi olmayan, eski teknik özellikleri artık büyük ölçüde kaydedilmiş bir güreş, büyük ölçüde hem teknik özelliklerinden uzaklaştı hem de seyir zevkini kaybetti. Hem tribünleri doldurma özelliğini maalesef o coşkuyu, o heyecanı büyük ölçüde yitirdi. Bu heyecanı yeniden geriye kazanmak üzere temenni ederim ki bir fırsat olur. Temenni ederim ki bu değişim Türkiye'de de aynı şekilde güreşe bakıştaki, güreşi yeniden kavrayıştaki bakış açısında da önemli bir değişiklik meydana getirir" şeklinde konuştu.
Ankara'dan Amasya'ya gelirken, makam aracındaki motor arızasından dolayı yoluna Kırıkkale Valisi'nin makam aracıyla devam edip Amasya'ya ulaşan Kılıç, arızayla ilgili yaptığı değerlendirmede ise, "Bu olabilir. İnsan yapısı. Motor arıza yaptı. Bu tür şeyler olabilir" ifadelerini kullandı.
Bakan Kılıç, Amasya Valisi A. Celil Öz, Ak Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir ile Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in de katıldıkları temel atma töreni öncesi, konser veren Amasya Belediyesi Mehteran Takımı'nın minik davulcusu Buğra ile de sohbet etti.
Kılıç, törende yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi:
"Milletimizin büyümesi ve kalkınmasının önündeki yegane kalan engel terör belasıdır. Siz bize güveniyorsunuz. Biz milletimize dayanıyoruz ve milletimizden aldığımız güçle inşallah attığımız adımlarla bu büyük belayı da bütün unsurlarıyla birlikte ortadan kaldıracak adımları arka arkaya atıyoruz."
(MÇ-SLH-BH-S)

16.02.2013 16:11:03 TSI

Editör: Wan Haber