Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan tesislerin yetişeceğini ifade ederek, "Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Mersin'e Akdeniz Oyunları kapsamında 500 milyon TL'lik yatırım yapacağız. Bu yatırımlarla Mersin'i spor kenti haline getireceğiz" dedi.
2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden tesisleri incelemek üzere Mersin'e gelen Bakan Kılıç, ilk olarak Erdemli'de yapımı devam eden atış poligonunu inceledi. Buradan Mersin Stadyumunun inşaatına geçen Kılıç, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Stadyumunun Akdeniz Oyunları'na yetişeceğini ve oyunların açılış ve kapanış seremonilerini bu stadyumda yapacaklarını belirten Kılıç, "Bildiğiniz gibi stadyumda müteahhit firma değişimi yaşandı. Bizim Mayıs ayında bu stadyumu teslim almak ve 20 Haziran'da başlayacak 17. Akdeniz Oyunları'nın açılış seremonisini burada yapmak gibi bir planımız var. Çalışmalar da planlarımız doğrultusunda ilerlediğinden dolayı rahat konuşuyorum. Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanış seremonisi inşallah yeni stadyumda yapacağız. Çünkü tedbirlerimizi buna göre aldık" diye konuştu.

"EKONOMİDEN YANA BİR PROBLEM YOK"
Türkiye'de ekonomik istikrarın olduğuna ve tesislerin yapımı konusunda harcanacak para konusunda hiçbir problemin olmadığına vurgu yapan Kılıç, "Proje detaylarında bir problem yok. Türkiye'deki müteahhitlik sektörünün ve müteahhit sektörüne üretim yapan yan sanayi sektörünün imalat kalitesi bakımından da bir problem yok. Fakat özel koşullarından dolayı stadyumun ilk yüklenici firmasının işi bırakması gibi bir durum söz konusu oldu. Bununla ilgili tedbirler gerek Bakanlığımız gerekse Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından hızla alındı. Bu kapsamda şantiye yeniden kuruldu ve yolumuza devam ediyoruz. Bizim açımızdan bakıldığında bir problem yok. En kapsamlı iş stadyum olduğu için tahmin ediyorum en son stadyum ve atış poligonunu teslim alacağız ama bu arada yüzme havuzu, tenis kortları, 7 bin 500 kişilik salon, jimnastik salonu, bin kişilik salon, 500 kişilik salon, tadilat projeleri, Nevin Yanıt Atletizm Stadyumu hızla tamamlanmış olacak. Bunların yanında bin kişilik oyunlar köyü zaten tamamlandı. 3 bin 500 kişilik oyunlar köyünde de şu anda fiziki gerçekleşme düzeyi bir hayli ilerlemiş durumda" şeklinde konuştu.

"BU TESİSLER ŞEHRİN VİZYONUNU DEĞİŞTİRECEK"
Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin'e 500 Milyon TL'lik bir yatırım yapacaklarının altını çizen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "500 Milyon TL'lik bu yatırımlarla Mersin'i spor kenti haline getiriyoruz. Sadece Akdeniz Oyunları değil, kentin vizyonu değişiyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bakanı Binali Yıldırım'a stadyumun kentle olan yonca kavşak ve bölünmüş yol yapımı yönünde teşekkür ediyorum. Stadyumun bitişi ile inanıyorum ki, yol bağlantılarının da bitişi yerine getirilmiş olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Bakanımıza da teşekkür ediyorum, enerji nakil hatlarını deplase ettirdikleri için. Her şey zamanında yetişecek. Para var, istikrar var, kararlılık var. Allah'ın izniyle hiçbir gecikme olmayacak."

"NEVİN YANIT ATLETİZM STADYUMU'NDA NİCE NEVİN'LER YETİŞECEK"
Stadyum'da incelemelerini tamamlayan Bakan Kılıç, buradan Nevin Yanıt Atletizm Stadyumu'na geçti. Burada Kılıç'ı Milli sporcu Nevin Yanıt karşıladı. Burada konuşan Kılıç, "Nevin Yanıt ismi bu stadyumda yaşamış olacak. Nevit Yanıt Stadyumu da Akdeniz Oyunları'na yetişecek. Stat Nevin'in adını taşıyacak ve taşımaya devam edecek. Bu statta nice Nevin'ler yetişecek. Nevin'in Mersinli gençler için bir rol model olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Milli Sporcu Nevin Yanıt ise isminin bir stadyuma verilmesinin kendisi açısından gurur verici bir şey olduğunu söyleyerek, "Akdeniz Oyunları kapsamında benim ismimin verildiği bu statta yarışacak olmam beni oldukça mutlu edecek. Burada yarışlara rakiplerimden 1-0 önde başlayacağımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Nevin Yanıt Atletizm Stadyumu'nda incelemelerini tamamlayan Kılıç, daha sonra Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden diğer tesislerin inşaatlarında incelemelerde bulundu.
(KRY-AKL-Y)

12.01.2013 16:03:56 TSI

Editör: Wan Haber