Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, iki günlük çalışma programı için geldiği Sakarya’da Vali Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, AK Parti MKYK üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek ve partililer tarafından Seçkin Otel girişinde karşılandı. Bakan İslam, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve beraberindekilerle otelin lobisinde kısa bir sohbet ettikten sonra AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları tarafından Seçkin Otel’de düzenlenen yemeğe katıldı. Bakan İslam, partililer tarafından yoğun tezahüratlar altında karşılandı. Bakan İslam, yaptığı konuşmada son günlerdeki yolsuzluk operasyonları ve kaset savaşları hakkında şunları söyledi:"Dünyanın belki de dönüm noktasından geçiyoruz. Şimdi dünyayı bundan sonra kim şekillendirecek önümüzdeki günlerde Türkiye halkı buna karar verecek. Bu mesele bu kadar net. Bernaut Louis’in bir sözü var. Satranç batılıların oyunudur tavla doğuluların oyunudur. Batılılar düşünür ve hamle yapar tavla oyuncuları ise zar atarlar ve kaderlerine razı olurlar. Batı kafası bizi böyle görüyor. Ve bütün hamlelerini buna göre yapıyorlar. Aslına bakarsanız biz cumhuriyet kurulduğundan beri birkaç defa satranç masasına oturduk. Bundan 50 yıl önce oturduk. Ve hemen bizi oradan kaldırdılar rahmetli Menderes dönemi. Bundan 20 yıl önce oturduk satranç masasına rahmetli Özal’ın dönemi, hemen bizi o masadan kaldırdılar. 17 yıl önce oturduk bu satranç masasına bizi tekrar kaldırdılar rahmetli Erbakan dönemi. Bundan 12 yıl önce bu satranç masasına oturduk, kaldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar, kalkmadık kalkmayacağız."


Şimdi bir kasetler savaşı başladığını anlatan İslam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güya başbakanımızın evinden 5 kamyon dolusu para 15 dakika içerisinde çıkarılmış bir yere götürülmüş. Aldığımız nefesi bile takip ettiklerini söylüyorlar nasıl olduysa bu kamyonların gelişini dolduruluşunu götürülüşünü belgeleyememişler. Gerçekleşecek olan şey artık bir yerel seçim değil. Türkiye Cumhuriyeti kendi kaderini tayin edecek 30 Mart’ta. Beni kim yönetecek? Bunu tespit edecek. Beni yolsuzluklar mı yönetecek, masumlara yolsuzluk isnat edenler mi yönetecek. Kasetlerle başkan başkan devirip başkan getirenler hükümet devirmek isteyenler mi yönetecek yoksa beni bu memleketin öz evlatları mı yönetecek? Benim seçtiklerim mi yönetecek Türkiye Cumhuriyeti buna karar verecek.”


Konuşmanın ardından son günlerde siyasi tartışmalara da konu olan Dombra müziği eşliğinde Bakan İslam ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başta olmak üzere salonu dolduran 500 kadın bir ağızdan ‘Recep Tayyip Erdoğan’ şarkısını söyledi.


Bakan İslam buradaki programın ardından Sapanca ilçesine gitti. 

Editör: Wan Haber