Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, serbest kıyafet konusunda düşüncelerini sorduğu öğrencinin "Müdürler izin vermiyor" demesi üzerine, "Müdürler ne oluyor. Ben sizin yanınızdayım. Sizin tarafınızı tutuyorum. Saçı sebebiyle öğrenciyi geri çeviren okul müdürüne, 'bakanımız da onun saçını kesecekmiş' de" dedi.
Amasya'da engellilere yönelik 10 derslikli Amasya Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Bakan Dinçer, "İlk kez Türkiye'de de işitme engelliler sözlüğünü çıkardık biliyorsunuz. Şimdiye kadar bu sözlüğümüz de yoktu. Bundan birkaç ay önce gerçekten Türkiye'de çok ciddi bir ihtiyacı karşılayacak şekilde sözlük çıkarıldı. Önümüzdeki aylarda ise bu sözlüğü daha genişleterek çıkartmaya devam edeceğiz. Çünkü okullarımızın pek çoğunda çocuklarımıza işaretle eğitim verebilecek öğretmen de bulmakta zorluk çekiyorduk. Bu sözlüğün olmayışı büyük bir engel oluşturuyordu. Bu sözlükle birlikte o engeli de aşmış olacağız" dedi.
Amasya Valisi A. Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ve Avni Erdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ve Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş'ın da katılımıyla açılan 65 Bin Dev Öğrenci Anaokulu'ndaki incelemelerinin ardından karşılaştığı bir öğrencinin kılık kıyafet yönetmenliği konusundaki düşüncelerini soran Bakan Dinçer'e öğrenci, "Sevindim de müdürler izin vermiyor" dedi. Bunun üzerine Bakan Dinçer de, "Müdürler ne oluyor. Ben sizin yanınızdayım. Sizin tarafınızı tutuyorum. Öğrencinin saçı sebebiyle geri çeviren okul müdürüne, 'bakanımız da onun saçını kesecekmiş' de" şeklinde konuştu.
Anadolu Sağlık Meslek Lisesi temelini atma törenine katılan Dinçer'in beraberindeki yetkililerle birlikte butona bastığı esnada alandaki hoparlörlerden AK Parti'nin seçim müziği çalındı.
(MÇ-SLH-ÖZ-Y)

21.12.2012 18:27:30 TSI

Editör: Wan Haber