Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, EMİTT Fuarı'nın organizasyonuna ilişkin "amatör" tanımlamasını kullanarak, "Çok önemli profesyoneller var, daha profesyonel bir açılış yapmamız gerekiyor diye düşündüm. Bana açılış biraz amatör geldi" dedi.
TÜYAP'ta 17.si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla açıldı. Fuarı gezen Bakan Günay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bakan Günay, "İnternetten film indirenlere yaptırım uygulanıp, uygulanmayacağı" sorusu üzerine, yasal düzenlemeler üzerine çalışıldığını söyledi. Bakan Günay, "Siz bir müzik film indiriyorsunuz orada bir şey yok ama onu servis yapmaya başlarsanız ona yaptırım getiriliyor. Yoksa siz size verilen teknik imkanlığı kullanıyorsunuz. İnternetten kullanmanın bedeli var onu ödüyorsunuz. Kendiniz yararlanıyorsunuz. Orada bir sıkıntı yok. Ama onu dağıtmaya çoğaltmaya başladığınız zaman orada devreye giriyor. Onu izinsiz yapıyorlarsa katlanacaklar. O konuda yasa çalışmasını önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Yani insanların kültür ürünlerinin bulaşmasını engelleyen bir düzenleme getirmiyoruz, kültür ürünlerinin karşılığını vermeksizin ticari ürüne dönüştürülmesini engellemeye çalışıyoruz" dedi.
Türkiye ile Arjantin arasındaki turizm faaliyetlerini değerlendiren Bakan Günay, "Rusya'da Avrupa'nın bir parçası olarak devreye girdi ve çok önemli bir kısmı Avrupa Rusya pazarından geliyor. Avrupa pazarında doygunluk olmaya başladı ve yaşlılık olmaya başladı. O yüzden biz Avrupa için yeni turizm türleri geliştirmeye çalışırken dünyanın yeni pazarlarına açılmaya çalışıyoruz. Latin Amerika çok önemli bir yeni pazar olarak duruyor. İlk defa 2013 yılında bu yıl geçen yılın sonunda bunun adımlarını attık. Bu yıl ilk defa Latin Amerika'da müşavirlik açıyoruz. Arjantin önemli bir ülke ve büyük bir pazar. Onlarda bizim üzerimizden Avrupa'ya Asya'ya açılmaya bizde Latin Amerika ile daha yakın ilişkiler kurmaya bakıyoruz. Dünyanın yeni büyük pazarlarından birisi karşılıklı olumlu ilişkiler kurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
İstanbul'un turizm konusunda daha da ilerlemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Günay, EMİTT Fuarı'nın organizasyonunu "amatör" tanımlamasını kullanarak eleştirdi. Bakan Günay, "Biz burada profesyonel bir fuar yapıyoruz. Çok önemli profesyoneller var daha profesyonel bir açılış yapmamız gerekiyor diye düşündüm. Bana açılış biraz amatör geldi, gelecek yıllardan itibaren onu düşünmemiz lazım. İstanbul artık ulusal sınırları zorluyor. Kitap sanat turizm fuarlarının ulusal boyutlarda düşünülmesi lazım" şeklinde konuştu.
(HÇ-ET-Y)

24.01.2013 15:16:22 TSI

Editör: Wan Haber