Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Maya takvimine göre bugün kıyamet kopacağı yönündeki iddialara değinerek, "Ben, gece yarısına kadar tetikte olalım diye düşünüyorum" dedi.
Bakan Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Maltepe Üniversitesi ve Roman Kahramanları Dergisi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Dünya Roman Kahramanları Edebiyat Festivali'nin açılışına katıldı. Burada konuşan Günay, "Maya takviminin tehlikelere işaret ettiği ve en uzun gecenin yaşandığı bir günde 'Roman Kahramanları Günü'nü seçmek ve bunu uluslararası bir etkinlik haline getirmek gerçekten çok güzel bir seçim" dedi.
Romanın herkesin yaşamında özel bir yer tuttuğunu ifade eden Bakan Günay, "Karamazov Kardeşleri ya da Tolstoy'un ve daha nicelerinin romanlarını, kendi edebiyatımızdan Yaşar Kemal'i, Orhan Kemal'i, Kemal Tahir'i, Adalet Ağaoğlu'nu, bugünlerde Ahmet Ümit'i, Orhan Pamuk'u okumamış olsaydım, yaşamımda ne kadar büyük bir darlık, ufuksuzluk olurdu. Roman; hepimizin ufkunu açan, dünyayı birbirinden haberdar eden çok önemli, çok yaygın, çok köklü bir edebiyat dalı" diye konuştu.
Bakan Günay, 21 Aralık'la ilgili de değerlendirme yaparak, "21 Aralık ile ilgili ülkemizde ve dünyada çok korku senaryoları üretildi. Bugün saat 13.00'ü atlatırsak, galiba sıkıntıyı atlatmış olacakmışız. Ancak ben gece yarısına kadar tetikte olalım diye düşünüyorum. Çünkü dünyanın güvenli bölgelerinden biri bizim ülkemizde, İzmir yakınlarında, Şirince'de. Ben de açıkça turist gelsin diye bu efsaneye çok karşı çıkmadım" dedi.
(Cİ-ÇK-OK-Y)

21.12.2012 15:37:23 TSI

Editör: Wan Haber