Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, terörün bitmesi halinde ülkenin büyük bir sinerjiye kavuşacağını belirterek, "Türkiye çatışma istemiyor, biz soframızda bereket istiyoruz. Yoksulluk kalksın ki barış gelsin. Yoksul evde kavga bitmez, Türkiye bunu hissetti" dedi.
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Kuşadası Pine Bay Holiday Resort Otel'de düzenlenen "İzmir Teşkilat İçi Eğitim Programı" başladı. Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'deki parlamenter sistemi eleştirerek, yıllardır başkanlık sistemini savunduğunu ve Türkiye'deki mevcut parlamenter sistemin halkı kandırma sistemi olduğunu söyledi.
Daha sonra konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, İzmir'in Türkiye'nin en bakımsız şehri olduğunu söyleyerek, "Korkunun ecele faydası yok. Mart 2014 geliyor. Siyasi polemikler üzerinden siyaset yapanlar, İzmir'i en bakımsız şehir konumuna getirenler, Mart 2014'de sandık dibinde kalacaklar. Sonra alt yapı nasıl olur, kentsel dönüşüm nasıl olur hep beraber göreceğiz" dedi.
İzmir'in Türkiye siyaseti için önemli bir nokta olduğunu ifade eden Günay, "İzmir önemli bir şehir ve yenilikçi bir şehir. Birçok siyasi hareket İzmir'den çıktı, Ege'ye, sonra Türkiye'ye yayıldı. 'O zaman bizde iyi anlatacağız. Bizi de İzmir ve Ege yukarıda tutacak' dedim rahatsız oldular. Biz İzmir'deki eksikliği gidereceğiz. Ankara ve İstanbul çok gerilerden gelip İzmir'in önüne geçti. Biz iş olsun istiyoruz. Dünya kenti yaparken İzmir'in planlamalarının hızlı yapılması gerek. Ankara dörtte üçü gecekondu olan bir şehirdi. Üzüntü verici durumdaydı. Şimdi bu durumundan sıyrıldı. İstanbul da aynı şekilde. İster uçaktan, ister denizden, ister havadan bakın hala değişime ayak uyduramamış bir şehir kaldı, o da İzmir. AK Parti olarak elimizde yeteri kadar belediye var. Ancak yeteneksiz eller tarafından yönetilmesi sadece İzmir'e değil, Türkiye'ye karşı haksızlık. Biz yerel seçimlerde bu haksızlığı ortadan kaldırmak istiyoruz. Biz meydanlarda birbirimizi nasıl yuhalatırız peşinde değiliz, bu eksende birilerini örgütlemiyoruz. Biz iş yapıyoruz. Bilek güreşi yapacaklarına, kavga edeceklerine bıraksınlar bunları iş yapsınlar" diye konuştu.

"MEYDANLAR BÜYÜTÜLSÜN AMA BELEDİYE BİNASI YIKMAK BENİM İŞİM DEĞİL"
Bakan Günay, İzmir Konak Meydanı'ndaki aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de yer aldığı tarihi niteliği olmayan binaların yıkılması yönündeki tartışmalarla ilgili olarak, ''Kurumumuza gelip bilgimize sunulmuş bir proje yok, ama ben tarihi meydanlardaki binaların yıkılması ve meydanların büyütülmesinden memnuniyet duyarım. Elimizden geldiği kadar desteklerim, ama belediye binası yıkmak benim işim değil'' dedi.
İzmir'deki eski Sümerbank arazisi konusundaki bir soru üzerine bu konuda bakanlık personelinin çalıştığını dile getiren Günay, ''Biz orayı galiba belediye ile paylaşacağız. Öyle olumlu bir gelişme var. Mutabakatımızı bildirdik. Araziyi paylaşalım. Belediye bazı sosyal tesisler yapsın, biz de turizm bölgesi oluşturalım, kültür vahası yapalım diye düşüncemizi bildirdik'' diye konuştu.
EXPO'nun bir ülkenin dünyada yarışacağı en önemli organizasyonlardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Günay, EXPO'yu siyasi malzeme yapmadıklarını belirterek, "EXPO'ya Ankara da talip oldu. Ancak biz seçimlerden önce İzmir'de aldığımız oya bakacağız demedik. Daha seçim kampanyası başlamadan önce İzmir'e geldik ve bu yarışı İzmir sürdürecek dedik. Neden? İzmir'i hak ettiği yere getirmek için yapıyoruz. STK'lara gidip yer bulun demedik. EXPO hepimizin projesi. Biz hükümet olarak destekliyoruz. Ben Paris'teki ofisimizi EXPO için tahsis ettik" dedi.

"TERÖRÜN BİTMESİ BÜYÜK SİNERJİ YARATACAK"
Bakan Günay, konuşmasında terör konusuna da değindi. Terörün bitmesi halinde Türkiye'nin daha büyük bir sinerjiye kavuşacağını kaydeden Günay, Türkiye'de 2003 yılından bu yana ekonomik ve siyasi göstergelerin iyiye gittiğini ve Türkiye'nin gelişimini sürdürmek istediğini kaydederek, ''Türkiye çatışma istemiyor, biz soframızda bereket istiyoruz. Yoksulluk kalksın ki barış gelsin. Yoksul evde kavga bitmez, Türkiye bunu hissetti. Terörün bitmesi halinde ülke daha büyük bir sinerjiye kavuşacaktır. Hangi etnik kökenden gelmiş olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları eşit ve kardeşçe yaşamak istiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Birileri istiyor ki 'Türkiye çatışsın, birileri barajı geçsin, Meclis'e girsin'. Biz de istiyoruz ki, Türkiye bu konuda rol model olsun. Son zamanlar yaşadıklarımız, bir mutabakatın olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından ara verilen AK Parti İzmir Teşkilat İçi Eğitim Programı'nın ikinci bölümü basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya Bakan Günay'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, AK Parti İzmir İl Koordinatörü TBMM Çevre Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Erol Kaya, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu ve Akademisyen Dr. Şaban Kızıldağ ile AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve İzmir ve ilçelerindeki parti yöneticileri katıldı.
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, AK Parti İzmir İl Koordinatörü ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Erol Kaya, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu ve Akademisyen Dr. Şaban Kızıldağ kampın ilk gününde teşkilat mensuplarına eğitim verecek. Kamp yarın ise AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Ege Bölge Koordinatörü Sakarya Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Hasan Ali Çelik'in sunumuyla başlayacak. Akademisyen Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu'nun eğitimiyle devam edecek olan program çerçevesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bir sunum gerçekleştirecek. Kampın kapanışı ise AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Erdem ve Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın genel değerlendirmeleriyle yapılacak.
(ZH-SK-CC-Y)

19.01.2013 15:19:15 TSI

Editör: Wan Haber