Dakar dahil altı ralliye katılacak olan Burcu Çetinkaya ile Özlem Akgüç ikilisi, dünyanın dikkatini Suriye'ye çekmek için bir kampanya başlattı. Araçlarının üzerine Suriye'ye yardım eden firmaların isimlerini yazacak olan ikiliye, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay araçlarına binerek destek verdi.
Dakar Rallisi ve ardından 5 yurt dışı rallisinde Türkiye'yi temsil edecek olan Burcu Çetinkaya ile Özlem Akgüç, araçlarında Suriye'ye destek veren firmaların isimlerini yazarak bir kampanya başlattı. Otomobillerinin kapılarına Türkçe ve Arapça 'Suriye'ye Yardım Edin Bir El de Siz verin' ve 'Türkiye'den Selam Suriye'ye Yardım' yazılı kampanya logolarıyla yarışacak olan ikilinin kampanyasına, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da destek verdi.
Turizmcilerle toplantı yapmak için geldiği Antalya'da tesadüfen rallicilerle karşılaşan Günay, kadın sporcuların kampanyasını gücü yeten herkesin desteklemesini istedi. Otel önünde Çetinkaya'nın kullandığı araç ile bir tur atan Günay, ne hissettiği sorusuna, "Araç çok gürültülüydü. Bir tek bunu hissedebildim" demesi dikkat çekti.
Türkiye'nin ilk kadın ralli pilotlarından Burcu Çetinkaya ve 'Şampiyon' lakaplı Erdal Topçam gibi isimlere co-pilotluk yapan avukat Özlem Akgüç, 2426 Ocak tarihlerindeki Ortadoğu Ralli Şampiyonası'ndaki yarışlarına Suriye kampanyasıyla katılmaya karar verdi. Kendilerinin para toplamadığını, yarış için zaten sponsorların var olduğunu vurgulayan Çetinkaya, şunları söyledi: "Biz para almıyoruz kesinlikle, firmaların yapmış oldukları yardımların makbuzunu bize getirmeleri yeterli. Makbuz gelirse isimlerine aracımızda yer veriyoruz. Yardım kuruluşlarına yardımları olanların makbuzlarını getirmeleri de yeterli oluyor."

EXPO'YU DA TANITACAĞIZ
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın EXPO 2016 duyurma önerisini de benimsediklerini belirten Çetinkaya, şöyle konuştu: "Antalya'mız EXPO 2016'yı kazandı. Bu uzun yolculukta Antalya 2016 EXPO'suna hazır diye bir logoyu araçlarımızın üzerine koyacağız. Böylece Antalya'nın da tanıtımını yapacağız."
(ÇY-HO-Y)

20.01.2013 14:44:38 TSI

Editör: Wan Haber