Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand'ın Türk basınında bir okul, bir ekol olduğunu belirterek, "Diliyorum arkasından gelen meslektaşları onun çoğulu demokrasi, özgürlükçü toplum yapısı ideallerini yüksekte tutarlar" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay hayatını kaybeden ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Günay, Mehmet Ali Birand'ın Türk basınının çok büyük isimlerinden biri olduğunu belirterek, "Türkiye düşünce dünyasını özel isimlerinden biriydi. Türkiye'nin çoğulcu demokrasiye ulaşması için barış içinde kardeşçe yaşaması için, Avrupa Birliği (AB) sürecindeki gelişmelerin başarı ile sonuçlanması için büyük çabalar sarf etti" dedi.
Mehmet Ali Birand'ın güleryüzlü, iyiliksever, çevresine olumlu duygular yansıtan bir insan olarak hatırlanacağını söyleyen Günay "Birand bir okul, bir ekoldü Türk basınında. Diliyorum arkasından gelen meslektaşları onun çoğulu demokrasi, özgürlükçü toplum yapısı ideallerini yüksekte tutarlar. Türkiye'nin düşünce yaşamına, Türk basın yaşamına onun bıraktığı özel izleri yüksekte tutarak hatırasını saygıyla yaşatma konusunda gerekli gayreti gösterirler" diye konuştu.
Bakan Günay, Mehmet Ali Birand'ın ailesinin durumunun sorulması üzerine, "Eşi ve oğlunu metin gördüm. Hepimiz çok şaşkınız. Hastaneye basit bir operasyon için gitmişti. Hatta ailesine 'telaş etmeyin akşam işimin başındayım' demiş. Hepimiz için şaşkınlık ama ailesi için daha büyük şaşkınlık. Ama iyi insanların cenazeleri böyledir arkadan güzel şeyler konuşulur" ifadelerini kullandı.
(HÖ-ÖFA

18.01.2013 15:27:09 TSI

Editör: Wan Haber