İçişleri Bakanı Muammer Güler, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Mardin eski Milletvekili Ömer Ertaş'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Ankara'da geçirdiği ameliyatın ardından fenalaşan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden 20 ve 21. dönem Mardin Milletvekili Ömer Ertaş'ın ailesinin ikamet ettiği Kızıltepe ilçesine bağlı Dikmen beldesine gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ertaş'ın yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti. Ömer Ertaş'ın kardeşleri, Kızıltepe eski Belediye Başkanı Ali Ertaş ile Süleyman Ertaş tarafından karşılanan Bakan Güler'e, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, Dicle Kalkınma Ajansı Kurucu eski Genel Sekreteri Mülkiye Başmüfettişi Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide'nin da aralarında olduğu çok sayıda kişi eşlik etti. Ertaş için Meclis'te düzenlenen cenaze törenine de katıldığını ancak cenazenin olduğu gün bakan olduğu için ve yaşanan program yoğunluğu nedeniyle taziye çadırını ziyaret edemediğini belirten Bakan Güler, Ertaş'ın kardeşleri Ali Ertaş ve Süleyman Ertaş'ın şahsında Ertaş ailesine bir kez daha taziyelerini bildirmek üzere geldiğini söyledi. Ömer Ertaş'ı yakinen bildiğini ve Meclis'te görev yaptığı dönemler süreci itibarıyla Mardin'e yararlı hizmetlerde bulunduğunu kaydeden Güler, Ömer Ertaş için dua okuyup, Allah'tan rahmet diledi.
Aile adına taziyeleri kabul eden Ömer Ertaş'ın kardeşi Ali Ertaş ise, ağabeyinin vefat ettiği gün Meclis'te gerçekleşen cenaze töreninin akşamında Mardin Milletvekili olan Muammer Güler'in İçişleri Bakanlığı ile müjdelenmesinin kendisi ve ailesi açısından acılı günün bir tesellisi olarak kabul edildiğini belirtti. Ali Ertaş, "İçişleri Bakanımız Muammer Güler'i yeni görevi nedeniyle bir kere daha kutluyor ve başarı dileklerimizi iletiyoruz. Bakanımızın Ankara'da gerçekleştirilen cenaze töreni öncesi ve sonrasında gösterdiği duyarlılık bizleri memnun etmiştir. Bakanımızın, yoğun çalışma ziyaretinin içerisine taziyemizi ziyaret etmek için buraya kadar gelmiş olmasından dolayı ayrıca kendisine teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz" dedi.
(İA-YRT-CC-Y)

04.02.2013 11:03:00 TSI

Editör: Wan Haber