İki günlük gezi için Mardin'e gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile beraberindeki heyet, Mazıdağı ve Derik ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Bakan Güler, Mazıdağı Kaymakamı Fikret Çelik'i makamında ziyaret ederek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Daha sonra ilçe meydanında toplanan vatandaşlarla tek tek tokalaşan Güler, halktan büyük ilgi gördü. Bakan Güler'i davul-zurna ile karşılayan vatandaşlar, Güler'den fosfat tesislerin bir an önce hizmete girmesini istedi. Daha sonra AK Parti ilçe teşkilatı binasının açılışını yapan Bakan Muammer Güler, burada barış süreci hakkında önemli mesajlar verdi. Güler, "Ayrılığın, gayrılığın, kavganın, şiddetin, hiçbirimize faydası yok. Kanın durması, anaların ağlamaması, gözyaşların dinmesi hepimizin ortak menfaatidir. Bizim aramızdaki nifak, bizim aramızdaki kavga, ancak başkalarının işine yarar. Hepiniz aklı başında insanlarsınız. Hepiniz neyin ne olduğunu biliyorsunuz. Türkiye eski Türkiye değil. Bugün düğmeye bastınız mı, bugün dünyanın neresinde ne olduğunu görürsünüz" dedi.
Birlik ve beraberliğin bu ülkenin en önemli teminatı olduğunu hatırlatan Bakan Güler, şöyle konuştu:
"Burada sizlere söylüyorum. İç içe kardeşçe yaşadık. Birbirimizin hukukunu gözettik. Birbirimizi saydık sevdik. Hepimiz birbirimizden kız alıp verdik. Hepimiz akrabayız, biriz bütünüz. İnançlarımız ortak, değerlerimiz ortak, ortak bir gaye etrafında kenetlenmişiz. Milli birlik ve kardeşlik projesinin en güzel örneği Mardin'dir. Birbirimize olan saygımız, sevgimizdir. Bizim çocuklarımız ortak geleceğimizle beraber olacaklardır. Şimdi kardeşçe birbirimize sarılmamız lazım. Hükümet olarak bu çözüm sürecinde bu kardeşliği yeniden tesis edeceğiz. Bizim birliğimiz her şeyin üstündedir. Kardeşliğimiz, inancımız her şeyin üstündedir. Bu konuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Bir kardeşiniz olarak inşallah bu süreçte sizlerin de desteğiyle elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Bu memlekette daha çok aş, daha çok iş olsun ki, bu memleketin evlatlarına daha çok iş imkanı olsun ve huzur olsun. Bizim gayemiz budur. İnşallah hep beraber olarak memleketin birliği, dirliği ve huzuru için gelecekteki güçlü bir Türkiye için, geleceğe daha güvenle bakacağız. Bu umudu ve heyecanı hepinizde görüyorum. Görüşlerimiz ayrı olabilir. Görüşlerimizin ayrı olması bizi birbirimizden koparmaz. Hepimiz bu memleketin evladıyız. Hepimizin bu memleketten beklentileri vardır."
Daha sonra Derik'e geçen Bakan Güler, burada onuruna verilen yemeğe katıldı.
(MA-YRT-SO-Y)

09.02.2013 14:54:26 TSI

Editör: Wan Haber