İçişleri Bakanı Muammer Güler, ülkemizde akan kanın durması, anaların gözyaşlarının dindirilmesi ve herkesin birlik içinde ve kardeşçe yaşadığı bir toplumun inşa edilmesi gerektiğini belirterek, barış güvercinlerinin rahatça uçabileceğini söyledi.
AK Parti Bursa milletvekilleri kısa süre önce İçişleri Bakanlığı'na atanan Mardin Milletvekili Muammer Güler'i makamında ziyaret etti. AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hüseyin Şahin, Canan Candemir Çelik, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, İsmail Aydın, Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı ile Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un hazır bulunduğu ziyarette Bursa ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, yapılan ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. Güler, ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit eden terörle etkin mücadelenin kendi Bakanlığı döneminde de aynı kararlılıkla devam edeceğini belirterek, "Hepimizin özlemi, ülkemizde akan kanın durması, anaların gözyaşlarının dindirilmesi ve herkesin birlik içinde ve kardeşçe yaşadığı bir toplumun inşa edilmesidir. İçişleri Bakanı olarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için her türlü çalışmayı, insanüstü bir gayretle yapacağız. Başbakanımızın defalarca ifade ettiği gibi, istikbalimizi acılar üzerinde değil, umutlar üzerinde kuracağız" dedi.

"BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇACAKTIR"
Terörü reddeden sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve akademisyenleri, bu sürece pozitif katkıda bulunmaya çağıran Güler, Türkiye'nin tarihi bir fırsat yakaladığını belirterek, herkesin samimi, sağduyulu ve sabırlı bir şekilde bu sürece sahip çıkması ve üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurguladı. Göreve başladığı dönemde barış güvercinlerin uçurulması konusunun gündeme geldiğini belirten Bakan Güler, "Ben barış güvercinlerinin, barış ortamında rahatça uçabileceğine inanıyorum" diye konuştu.

"BURSA HUZURLU BİR KENTTİR"
Muammer Güler Bursa'nın ülkenin farklı bölgelerinden, hatta Orta Asya ve Balkanlardan göç eden farklı kültür ve etnik kökenlere mensup olanların huzur ile bir arada yaşadığı örnek kentlerden biri olduğu vurguladı. Bursa'nın gelişmiş sanayisi, son dönemdeki turizm atılımlarıyla her gün daha çok geliştiğini vurgulayan Güler, "Bursa'da huzuru bozmaya kalkanlar oldu. Fakat Bursalılar sağduyu ile davranarak bunlara meydan vermedi. En kısa sürede Bursa'yı ziyaret etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de ziyaret sonrası yaptığı açıklamada herkesin birlik ve beraberliğe hasret olduğunu, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti kadrolarının da yıllardır akan kanı durdurup geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberliği tesis etmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.
AK Parti iktidarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm vatandaşlarını kucakladığı bir döneme girildiğini ve geçmiş acıların unutulması için bu sürece herkesin sürece katkı koyması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Başbakanımızın takdiri ile İçişleri Bakanlığı görevine atanan Sayın Muammer Güler'e her konuda açık desteğimizi ilettik. Bursalıların selamlarını ilettik ve kendisini Bursa'ya davet ettik. Davetimizden çok memnun olduğunu belirterek en kısa sürede gelmek istediğini de söyledi" diye konuştu.
(AF-AŞ-Y)

10.02.2013 15:20:15 TSI

Editör: Wan Haber