Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye ortak finansmanıyla yürütülen Rekabetçi Sektörler Programının yeni dönem destekleri açıklanıyor.

Programın yeni döneminde imalat sanayii, yaratıcı endüstriler, Ar-Ge, teknoloji transferi gibi birçok alanda valilikler, belediyeler, kalkınma ajansları, ihracatçı birlikleri, meslek örgütleri, üniversiteler, organize sanayi bölgeleri, kuluçka merkezleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve bu konularla ilgilenen dernek ve vakıflar tarafından geliştirilecek projelere 405 milyon avro kaynak ayrıldı.
 
Programın 2007 yılında başlayan ilk döneminde, Türkiye’nin 43 ilinde ortak kullanım atölyeleri kurulmasından KOBİ’lerin finansal araçlara kolay erişim sağlamasına, turizm altyapısının geliştirilmesinden girişimcilere yeni iş fikirlerini hayata geçirmelerine destek olacak merkezlerin kurulmasına kadar geniş bir alanda çeşitli projelere toplam 565 milyon avro mali destek verildi.
 
Yeni dönemin tanıtımı için Şubat 2017 sonuna kadar farklı illerde gerçekleştirilen bölgesel tanıtım seminerlerinin biri, 27 Ocak 2017 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün de katılımıyla Van’da düzenlenecek.  (gazetevan)

1oa.jpg

Editör: Wan Haber