Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kendilerinin hizmet noktasında muhalefete pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyleyerek, "Şuanda vatandaşımızın hükümete, AK Parti'ye inanılmaz bir güveni var. İki kişiden biri AK Partili. Gerisi de AK Parti aday adayı" diye konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Eroğlu, AK Parti hükümeti olarak muhafelete pozitif ayrımcılık yaptıklarını, CHP'li belediyelerin olduğu Trakya'da doğru dürüst atık su arıtma tesisi bulunmadığını söyledi. Bakan Eroğlu şöyle konuştu:
"Biz muhalefete pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Onlar da biliyor zaten onun için konuşamazlar. Özellikle mesela Ergene Havzası'ndaki belediyelerin pek çoğu CHP'ye ait. Ama malesef Trakya'da doğru dürüst atık su arıtma tesisi olan şehir, ilçe, belde yok.Katı atık bertaraf tesisleri yoktu geçen güne kadar. Edirne'nin atık su arıtma tesisi ve katı atık bertaraf tesisi hala yok. Bu kimin görevi? Belediyeler kanunu var. Katı atıkların bertaraf edilmesi ve atık suların arıtılması vazifesi Belediyeler Kanunu'na göre tamamen belediyelere verilmiştir.
Peki biz Ergene'ye nasıl dahil olduk? Tabii bu gücü Başbakanımızdan aldık. Bir gün Başbakan beni aradı; 'Veysel Hoca bu Ergene'nin bu hali nedir?' dedi. Açıkladım; 'Efendim orada CHP'li belediyeler ve belediye başkanları var. Maalesef ne katı atık bertaraf tesislerini ne de atık su arıtma tesislerini yapıyorlar.'dedim. 'Bunlar yapamaz sen bu işleri yap.' deyince biz mecburen 1050 sayılı kanunu değiştirerek dahil olduk."
"İKİ KİŞİDEN BİRİ AK PARTİ'Lİ, GERİSİ DE AK PARTİ ADAY ADAYI"
Bakan Veysel Eroğlu, CHP'yi eleştirerek, herşeyi tenkit ettiklerini söyledi. "Tenkit etmedikleri birşey yok" diyen Bakan Eroğlu, " 'Çivi bile çakmadılar' derken görmüyorlar mı? Türkiye'deki alanları, yolları, barajları, içme suyu teminlerini görmüyorlar mı? Şuana kadar biz Türkiye'ye sırf devlet su işleri olarak 60 milyar TL yani 40 milyar dolar civarında yatırım yaptık. Yani Türkiye'de çok güzel hizmetler oluyor. 'Bir çivi çakmadılar demek' gerçekten söylenebilecek en saçma söz" diye konuştu.
Vatandaşın yapılan hizmetlei gördüğünü söyleyen Eroğlu, "Şuanda vatandaşımızın hükümete, AK Parti'ye inanılmaz bir güveni var. İki kişiden biri AK Partili. Gerisi de AK Parti aday adayı" dedi.
Geçmişte 70 cent'e muhtaç bir Türkiye olduğunu fakat şimdi IMF'ye olan borcun bittiğini, hatta IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek üzere harekete geçtiklerini anlatan Eroğlu, "Şunu unutmamak lazım. Geçmişte bankalar hortumlanmıştı, o dönemde kim vardı? Bizi konuşturmasınlar Allah aşkına" diyerek eleştirilere tepki gösterdi.
"GEÇMİŞTE KÜÇÜK BİR KULÜBENİN TEMEL ATMA TÖRENİNE BÜTÜN BAKANLAR KURULU GELİRDİ"
Bakan Veysel Eroğlu, geçmişte hükümetlerin milletten aldıklarını çar çur ettiğini, toplanan gelirlerin yüzde 87'sinin faiz giederlerine harcandığını söyledi. Geçmişte küçük bir temel atma törenine bütün bakanlar kurulu üyelerinin gittiğini, Başbakan Erdoğan'ın ise temel atma törenine gitmediğini anlatan Eroğlu şunları söyledi:
"DSİ'de bin 215 tane tesis açtık. Biz küçük tesisler açmıyoruz.Ben Sayın Başbakanımıza bir tarihte dedim ki 'Efendim büyük bir hazırlık yaptık. Şuanda 100 küsur tane büyük tesis, 200 tane de küçük tesis var.Yaklaşık 300 tane tesis.' Başbakan bunu duyunca dedi ki; 'Ben sadece sizin tesisleri açmaya gelsem başka iş yapmamam lazım.' O zaman bir kriter belirledi. Ben temel atmaya gelmem dedi. Gerçekten çok büyük bir karar. Geçmişte bakanlar kurulu, küçük bir göletin ve ya kulübenin temel atma törenine gelirdi. Bunun üzerine Başbakanımızla anlaştık temel atma törenine gelmiyor."
Bakan Veysel Eroğlu, kendilerinin bir tesisi yaparken 30-40 yıl sonrasının ihtiyaçlarını planlayarak hareket ettiklerini söyledi ve "Bu çok önemli. Geçmişte 'günü nasıl kurtaracağız' diye çalışırlardı. Bugünü kurtarsak çok önemli değil diyorlardı" diye konuştu.
(AT-ÖK-Y)

10.02.2013 14:56:21 TSI

Editör: Wan Haber