Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, açılışı geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Zafer Bölgesel Havaalanı ile ilgili, "Havaalanı ile yolcu taşımacılığı yapılacağı gibi aynı zamanda yöresel ürünlerin yurt dışına taşınması sağlanarak ihracata da katkı sağlanmış olunacak" dedi.
Bakan Eroğlu, Türk Hava Yolları'na ait Artvin isimli uçak ile Zafer Bölgesel Havaalanı'na indi. Bakan Eroğlu, VIP toplantı salonunda beraberinde AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Uşak AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün ile birlikte yeni açılan Zafer Bölgesel Havaalanı hakkında basın toplantısı düzenledi. Bakan Veysel Eroğlu, Zafer Bölgesel Havaalanı'nın yap-işlet-devret modeli ile Türkiye'de en kısa zamanda yapılan ilk bölgesel havaalanı olduğunu söyledi. Havaalanının Afyonkarahisar Kütahya ve Uşak'ın gelişmesi için muhteşem bir adım olduğunu söyleyen Eroğlu, "Buranın bölgesel havalimanı olmasının sebebi şu; buradan yurt dışına seferler yapılabileceği gibi, aynı zamanda Uşak'taki tekstil ürünlerinden tutunuz, Kütahya'mızın çinisi Afyonkarahisar'ımızın domatesine kadar bütün ürünlerin buradan yurt dışına gönderilmesi çok daha rahat olacak. Yani, havaalanı ile sadece yolcu taşınmayacak, aynı zamanda ihracat da yapılacak. Hatta hac seferleri yapılırken hacılarımız zorluk çekiyordu. Buradan artık bölgenin insanları dünyanın her tarafına ulaşabilecek" diye konuştu.

"BURASI TEKNOLOJİK SİSTEMLERLE DONATILDI"
Havaalanı ile bölgenin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın termal sağlık turizm başkenti olacağını kaydeden Bakan Eroğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Şimdiden birçok ülke ile diyaloglar yapılıyor. Kuzey ülkeleri Finladiya'dan İsviçre'ye kadar, pek çok ülkede insanlar 'havaalanı olursa biz birtakım protokoller yapar, fizik tedavi için kaplıcalar geliriz' diyorlar. Zafer Havalimanı ile termal sağlık turizmi daha da canlanır. Her ile bir havaalanı yapılmasının fevkalade yanlış olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla burası gerçekten 3 ilin, hatta Eskişehir için de bir havaalanı merkezi olacaktır. Burası her türlü uçağın iniş ve kalkışına müsait bir havaalanı. Burası teknolojik sistemlerle donatıldı. Uçuşlarda hava şartlarının mutlaka bilinmesi gerektiğinden Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz bir birim kurdu. Yollar tamamlandı, bölünmüş yollarla burası Kütahya ve Afyonkarahisar'a bağlandı. Hatta gelen insanlar burada ferahlık olsun diye havaalanının etrafına on binlerce yetişmiş ağaçlar diktik."

"ZAFER HAVAALANI ORTAK BİR HAVAALANIDIR"
2014 yılında bitecek olan havaalanının 2012'nin sonunda bitirildiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, eksikliklerin de zaman içinde tamamlanacağını ve bunun zor bir şey olmadığını söyleyerek şöyle konuştu:
"Bizim 2023 yılı hedeflerimiz arasında Kütahya Zafer Havaalanı ile Afyonkarahisar arasında raylı bir ulaşım düşünüyoruz. Bunlar zaman içinde olacak şeyler. Ben Devlet Demir Yolları Genel Müdürü ile de görüştüm. Onlarda bir ön ekip çalışmasına başladı. Ama şu tarihte diye söz veremem, temel atılınca söz veriyoruz. Dolayısıyla şuanda ön ekip çalışması yapılması konusunda bir teklifimiz oldu. Devlet Demir Yolları Genel Müdürümüz de sıcak baktığını söyledi. Zaman içinde ihtiyaca göre bu kapanacaktır. Kütahya'dan Zafer Havaalanı'na ve Afyonkarahisar'a gidecek raylı sistemde yapılacaktır. Zafer Havaalanı ortak bir havaalanıdır, bunu duymayan da kalmadı. Burası 3 ilimize de en yi hizmeti verecektir."
(GC-OK-Y)

07.12.2012 18:24:41 TSI

Editör: Wan Haber