Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti'nin 10 yılda, yıllarca atıl kalmış yatırımları canlandırıp hayalleri gerçeğe dönüştürmek için harekete geçtiklerin kaydederek, 10 yılda yapılan yatırımlarla Afyonkarahisar'ın önümüzdeki dönem çok daha fazla büyüyeceğini belirtti.
Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'a yapılan hizmetlerle adeta destan yazıldığını kaydettiği açıklamasında, "Daha güzel Afyonkarahisar için eğitimden sağlığa, alt yapıdan ulaşıma, kültür sanattan çevreye, ormanlardan barajlara ve sulamalarına kadar rekor yatırımları ve yeni tesisleri Afyonkarahisar'ımıza kazandırdık. Eşitlik ve adalet temelinde adım adım Afyonkarahisar ilimizi ilçelerimiz ve beldelerimiz ile imar ediyor, cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü hedefi olan 2023 büyük vizyonuna hazırlıyoruz. Millete hizmeti Hakk'a hizmet olarak kabul eden, ülkemize, Cumhuriyetimize, demokrasimize, geleceğimize yatırım olarak gören bir anlayışın mensupları olarak, dur durak bilmeden çalışıyor, eserlerimize her gün bir yenisini ekliyoruz. Hamdolsun, 2012 yılı içinde de birçok tesisi, pek çok yatırımı, hizmeti ve eseri ülkemize, ilimize ilçe ve beldelerimize kazandırmanın bahtiyarlığını yaşadık. Orman ve Su İşleri Bakanı olarak 12 Aralık 2012'de 16 milyar toplam maliyeti olan 112 muhteşem tesisi Ankara'da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan teşrifleriyle aziz milletimizin hizmetine sunduk. Afyonkarahisar'ımızda da tamamladığımız 50 muhteşem tesisi de 2013 yılında Başbakanımızla birlikte açarak kıymetli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" sözlerini yer verdi.
690 BİN HEMŞEHRİMİZE HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ
AK Parti olarak Türkiye'nin sahip olduğu muazzam potansiyeli değerlendirmek üzere milletin huzuruna çıkmayı en önemli ilke olarak benimsediği 10 yılda, yıllarca atıl kalmış yatırımları canlandırıp hayalleri gerçeğe dönüştürmek için harekete geçtiklerini belirten Bakan Eroğlu,şunları kaydetti:
"Zorluklardan, hiçbir meseleden kaçmadık, suni gündemlere takılıp kalmadık. Daha önceleri hayal dahi edilemeyen adımlar attık ve kıymetli hemşehrilerimize hizmette sınır tanımadık. Şimdi daha büyük hedeflerimiz var. Başbakanımızın belirlediği vizyon çerçevesinde, 2023 yılında Dünya'nın 10 büyük ekonomisi arasına girmek için yapacak çok işimiz olduğunun şuurundayız. 10 yılda yapılan yatırımlarla şahlanan Afyonkarahisar'ımız, önümüzdeki dönem çok daha fazla büyüyecek. Afyonkarahisar'ımızı Ege'nin değil, Türkiye'nin yıldızı yapacağız. Biz Afyonkarahisar sevdalısıyız, biz hizmet sevdalısıyız. Her yerde ve her zaman ifade ettiğim gibi Afyonkarahisar'ımızda hiç bir ilçemizi, hiç bir beldemizi, hiçbir köyümüzü ayırt etmeden 690 bin hemşehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Biz bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Bu hizmet aşkının arkasında Afyonkarahisar sevdası vardır, milletimizi mutlu etmenin azmi vardır. Biz vatandaşlarımıza daha iyi imkan sunmak, gençlerimizi daha iyi bir geleceğe hazırlamak, onlara daha iyi bir eğitim vermek, daha yaşanabilir bir hayat sunmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
ZAFER BÖLGESEL HAVALİMANI'NDA BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
25 Kasım'da resmi açılışını yapılan Zafer Bölgesel Havalimanı'nın Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerine müşterek hizmet vereceğini, havalimanının bünyesinde birçok bakımdan ilkleri barındırdığını söyleyen Bakan Eroğlu açıklamasında, "Zafer Bölgesel havalimanı, Türkiye'nin, Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edilen ilk bölgesel havalimanı. Ayrıca Zafer Havalimanı bütünüyle özel sektör eliyle işletilecek ilk havalimanı olacak. En modern, en ileri teknoloji kullanılarak inşa edilen Zafer Havalimanı'nın yatırım maliyeti olarak 170 milyon Liranın üzerinde bir harcama yapıldı. Yaklaşık 18 bin metrekare kapalı alana sahip olan bu havalimanının bizim için en sevindirici yanı burada ilk etapta yaklaşık bin vatandaşımızın istihdam edilecek olmasıdır. Hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile Afyonkarahisar kavşak noktası olarak her yerden ulaşımın en rahat olduğu bir il olacaktır" ifadelerine yer verdi.
179 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİ SUYLA BULUŞTU
Afyonkarahisar'da DSİ tarafından inşa edilen 28 adet sulama tesisi sayesinde 179 bin dekar tarım arazisi suyla buluştuğunu söyleyen Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'a gerçekleştirilen su ile ilgili yatırımları da bildirerek şunları kaydetti:
"Ayrıca İl Özel İdaresi tarafından inşa edilen 125 adet YAS sulama projesi ile de 216 bin dekar arazi suyla buluşmuştur. Böylece toplam sulanan alan 395 bin dekara yükselmiştir. Bunun anlamı ilimizde sulanabilir tarım arızilerinin yaklaşık yüzde 80'i suya kavuşmuştur demektir. Bu oran Afyonkarahisar için büyük bir başarıdır. Afyonkarahisar merkez ilçeler ile birlikte belde ve köylerimizde vatandaşlarımıza içme suyu temin ettik. İçme suyu sıkıntısı çeken yerler varsa bize bildirdikleri zaman gerekli hizmeti oralara götürmek de bizim boynumuzun borcudur. 4 ilçe ve 11 kasabamıza arsenik arıtma tesisleri kurarak vatandaşlarımıza menba kalitesinde içme suyu temini sağladık.Afyonkarahisar'da 100 adet dere ıslahı tesisi inşa ettik. 20 adet taşkın koruma tesisi inşaatı ise bütün hızıyla devam ediyor. Göl-Su Projesi çerçevesinde 60 yeni tesis inşa ederek 180 bin dekar tarım arazisini suya kavuşturacağız."
AFYONKARAHİSAR'A 70 MİLYON 269 BİN TL EĞİTİM YATIRIMI YAPILDI.
Açıklamalarında Afyonkarahisar'da sağlık, eğitim ve çevre yatırımlarına da değinen Bakan Eroğlu, şu sözlere yer verdi:
"Katı atık düzenli depolama tesisleri, ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini hizmete sunduk. İlçe ve beldelere 30 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu hibe ettik.Çevre ve Orman Bakanlığımız döneminde altyapı projeleri için toplam 112 milyon TL maddi destekte bulunduk. Afyonkarahisar diktiğimiz fidanlar sayesinde adeta yeşil hisar oldu. Ormanlarla kaplı alanımızı yüzde 14,2'den, yüzde 22'ye çıkardık. Önümüzdeki yıllarda diktiğimiz ağaçların büyümesiyle birlikte ilimizin havası değişecek. İlimizde şehir ormanları, bal ormanları ve şehit ormanları kurduk. Vatandaşlarımızın mesire yeri ihtiyaçlarını karşılamak üzere mesire yerleri inşa ettik.16 ilçemize otomatik gözlem istasyonu kurduk.Sağlıkta 204 milyon TL yatırım yaptık, 28 adet sağlık tesisini hizmete açtık. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi beş yıldızlı otel konforuna sahip. Artık Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız sağlık problemleri için büyük şehirlere gitmiyorlar. Afyonkarahisar'a 70 milyon 269 bin TL eğitim yatırımı yapıldı. KÖYDES, BELDES EV SU-KAP projeleri sayesinde ilçelerimizin, beldelerimizin yol ve içme suyu çalışmaları başta olmak üzere birçok alt yapı çalışmalarını gerçekleştirdik. Afyonkarahisar'ımızı daha güzel yarınlarına kavuşturmak için çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz."
(GC-SK-Y)

31.12.2012 15:54:26 TSI

Editör: Wan Haber