Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Birleşmiş Milletler Ormancılık Forum ve Zirvesi, New York dışında ilk defa başka bir ülkede, Türkiye'de düzenleniyor" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ Bir-Sen) Başkanı Günay Kaya ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Eroğlu'nun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndaki makamında gerçekleşen kabulde, Orman Muhafaza Memurlarının sorunları da gündeme geldi. Bakan Eroğlu, Orman Muhafaza memurlarının kıdem alması yönünde bir çalışma yaptıklarını anlattı.
Sendikalarla bir araya gelmenin önemine değinen Eroğlu, "Amacımız, ülkemizi geleceğe taşımak ve gelecek nesillere çok daha güzel Türkiye bırakmaktır. Bu bakımdan birlikte istişare ediyoruz, çalışıyoruz. Tarım ve ormancılık sahasında Türkiye'yi şaha kaldırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Sendikaların kendi üyelerinin haklarını korumak ve kollamak için mücadele ettiklerini belirten Eroğlu, "Ancak ülkenin ekonomik durumunu dikkate alarak, bunu ölçülü yapmak durumundayız" şeklinde konuştu.
Nisan ayında İstanbul'da bir forum düzenleneceğini söyleyen Eroğlu, "Sendika olarak sizin de katılmanız faydalı olur. Birleşmiş Milletler Ormancılık Forum ve Zirvesi adıyla New York dışında ilk defa başka bir ülkede, Türkiye'de düzenleniyor" dedi.
TOÇ Bir-Sen Başkanı Kaya'nın Arakanlı 250 çocuk içinde barındıracak bir bakım evi yaptıracaklarını söylemesi üzerine Eroğlu, "Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok. Biz millet olarak son derece merhametli, insani açıdan da her şeyi üstün gören bütün dünyaya bakan milletiz" şeklinde konuştu.
TOÇ Bir-Sen Başkanı Kaya da Osmanlı'nın dünyaya insaniyet ve medeniyet taşımaya çalıştığını aktararak, "Sendika olarak aydınlık bir Türkiye'yi amaçlıyoruz. Onun için bugünlerde bütün yasaklardan arınmış, kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü ile ilgili on milyon imza hedefli bir kampanya düzenliyoruz. Bütün ecdadımızın geçmişte yaptığı gibi dünyaya yeniden merhamet yaymaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Arakan'da 250 çocuğun barınabileceği bir bakım evi inşa ettireceklerini kaydeden Kaya, Memur-Sen Genel Yönetimi'ndeki kişilerin her birinin 5 çocuğun bakımından sorumlu olacağını söyledi.
(AUÖ-YHY-Y)

22.01.2013 18:33:47 TSI

Editör: Wan Haber