Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ürettiğimiz hidroelektriği 26 milyar kilovat saatten 70 milyar kilovat saate yükselttik. Hedefimiz 165 milyar kilovat saat" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Suudi Arabistan Enerji ve Su Bakanı Abdullah Bin Abdurrahman El Hüseyni ile bir araya geldi. Makamda yapılan görüşmede Bakan Eroğlu, iki ülke arasında yapılan çalışmalardan bahsetti. Geçen yıl yaklaşık olarak yılda 65-70 milyar kilovat saat hidroelektrik üretildiğini belirten Eroğlu, geçen yıl Türkiye'nin 230 milyar kilovat saatlik elektrik sarfiyatının söz konusu olduğunu söyledi. Hidroelektriğin 26 milyar kilovat saatten 70 milyar kilovat saate yükseltildiğini ifade eden Eroğlu, "Hedefimiz 165 milyar kilovat saat" diye konuştu.
Suudi Arabistan Enerji ve Su Bakanı Abdullah Bin Abdurrahman El Hüseyni, Türkiye'de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerçekleştirilen ziyaretin asıl hedefinin Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki iletim hatlarının bağlantılarının yapılması olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Suudi Arabistanlı Bakan El Hüseyni'ye hediye takdim etti.
(PS-ÖZ-Y)

07.02.2013 13:58:53 TSI

Editör: Wan Haber