Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Arslan'ı makamında kabul etti.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bakan Eroğlu'nu ziyaretinde, daha önce çölleşme tehlikesiyle anılan Türkiye'nin Eroğlu'nun bakanlığıyla birlikte artan ormanlar ve barajlarla anılmaya başlandığını ifade ederek, Eroğlu'nu örnek başarılı çalışmaları ve bakanlık çalışanlarına yönelik yeni yıl mesajından dolayı tebrik etti. HAK-İŞ'in de orman ve su işlerinde başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Arslan, "HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikamız 2009 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen 5. Dünya Su Forumu'na katılan tek sendika olmuş, 2012 yılında Marsilya'da gerçekleştirilen 6. Dünya Su Forumu'na da etkin şekilde katılmıştır" dedi.
HAK-İŞ'in su duyarlılığının her geçen gün arttığını belirten Arslan, Bakan Eroğlu'nu HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası'nın 24 Ocak'ta gerçekleştirileceği "Su, Sanitasyon ve HIV" konulu uluslararası konferansa davet etti. Eroğlu'na HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikası'nın su konusunda hazırlanmış yayınlarından takdim eden Arslan, 81 ilde HAK-İŞ ormanı kurulması talebinde bulundu. Geçici statüde çalışan işçilerin yılın her ayı çalışamamaktan dolayı mağdur olduklarını da ifade eden Arslan, kamuda ve ormanda geçici statüde çalışan işçilere kadro verilmesini talep etti.
Bakan Eroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, HAK-İŞ'in sosyal sorumluluk içeren çalışmalarını övdü. HAK-İŞ'in geçici statüde çalışan orman işçileriyle ilgili çalışmalarını inceleyeceğini belirten Eroğlu, Bakanlık olarak HAK-İŞ'le daha yakın çalışmak istediklerini söyledi.
(BK-CC-Y)

10.01.2013 13:21:52 TSI

Editör: Wan Haber