Edirne İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2013 yılının Edirne ve Trakya için hamle yılı ilan ettiklerini belirterek, "Bakanlık olarak gözümüz Edirne ve Trakya'da olacak" dedi.
Edirne İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, Edirne'ye toplam değeri 945 milyon TL olan 45 müjde ile geldiklerini belirterek, "Bakanlık olarak 2013'ün ilk seferine Edirne'den başladık" dedi.
"GÖZÜMÜZ EDİRNE'DE"
Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 2013 yılını, Trakya ve özellikle de Edirne açısından yatırımlarda hamle yılı ilan ettiklerini belirten Eroğlu, Uzunköprü'de temeli atılan Atık Su Arıtma Tesisi'nin önemine dikkat çekerek, "Uzunköprü'de Ergene Şafak Harekâtı'nın en önemli adımı olarak gördüğümüz tesisin temelini attık. Keşan'da katı atık birliğinin projesi tamamlandı. Bir dahaki gelişimde de inşallah onun açılışını yapacağız. Diğer atık su artıma tesislerinin de temellerini atacağız. Bu sene bakanlığımızın gözü Edirne'de ve Trakya'da olacak" dedi.
VALİYE ÖVGÜ
Amaçlarının Edirne'ye tarihi hizmetler sunmak olduğunu da kaydeden Eroğlu, "Edirne bizim için ve Türkiye için çok önemli. Valimiz de çok çalışkan. Yatırımlar konusunda önemli roller üstlenecek. Bizler, Edirne'deki tarihi eserlerin tamamını ihya etmemiz lazım" diye konuştu.
Bakanlık müsteşarları, daire başkanları ve genel müdürlerin katılımıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısının geri kalan kısmı basına kapalı olarak devam ederken toplantı öncesi Bakan Eroğlu, Vali Hasan Duruer'le birlikte DSİ 11'nci Bölge Müdürlüğü bahçesine çınar ağacı dikti.
(ORA-ÖK-Y)

20.01.2013 16:23:32 TSI

Editör: Wan Haber