Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bugün Ferit Melen Havaalanında törenle karşılanacak.  Valiliği ziyareti sonrası Devlet Su İşleri ( DSİ)  tarafından yapımı sürdürülen Van içme suyu projesi ve bölgede yürütülen yatırımlarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun toplantıda tele-konferans yoluyla Van’ın sulama ve içme suyu maksatlı en büyük barajı olma niteliğini taşıyan Morgedik Barajı’nda su tutulması talimatı verecek. Eroğlu, basın toplantısı sonrası DSİ 17 Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenecek AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılacak. 

Bakan Eroğlu’nun katılacağı törenle su tutmaya başlayacak olan sulama ve içme suyu amaçlı Morgedik Barajı’ndan aynı zamanda yılda 11 milyon kilovat saat hidroelektrik enerji üretilmesi hedefleniyor. Baraj; Erciş ilçe merkezi, Çelebibağ ve civar yerleşim yerlerinin ihtiyacı olan yıllık 18 milyon 920 bin metreküp içme suyunu karşılayacak. Morgedik Barajı’nın bütün üniteleri tamamlanmasıyla yöre halkına yılda yaklaşık 60 milyon TL katkı sağlanacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Van programı çerçevesinde bugün Vanlılara 440 milyon lira tutarında 40 müjde vermesi de bekleniyor. Müjdeler arasında baraj, gölet, sulama tesisleri, gelir getirici türden ağaçlandırma faaliyetleri, fidan dikimi ve 9 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulması yer alıyor.

Editör: Wan Haber