Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da her alanda personel alımı yapacağız. Şubat ve Mart ayında toplanan komisyonda bu rakamlar belli olacak" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının 2012 yılı faaliyetlerinin değerlendirmesini yaparak, 2013 yılı hedeflerini açıkladı. Bütün dünyada orman alanlarının azaldığını belirten Eroğlu, Türkiye'de ise bunun tersi bir durum olduğunu söyleyerek, "Ormanları etkin biçimde koruyup geliştireceğiz. 11,3 milyon hektar olan verimli orman alanımızı 2013 yılında 12,5 milyon hektara çıkarmak hedefindeyiz" dedi.
Ağaçlandırma seferberliğini tamamladıklarını belirten Eroğlu, seferberlik çerçevesinde 5 yılda 2 milyon 300 bin hektar olan hedeflerin aşılarak, bu rakamın 2 milyon 420 bin hektara ulaştığını bildirdi. Orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarından da bahseden Bakan Eroğlu, yangına ilk müdahale süresini 18 dakikaya indirdiklerini, 2015 hedeflerinin bu sürenin 15 dakikaya indirilmesi olduğunu belirtti.
Devlet Su İşleri'nin (DSİ) 2013 yılı hedeflerini de anlatan Bakan Eroğlu, bu yılın 'sulamada atılım yılı' ilan edildiğini açıkladı. Toplam 518 tesisin hizmete açılacağını bildiren Eroğlu, bunlardan 333 tanesinin taşkın kontrol tesisi olduğunu söyledi.
Değerlendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Eroğlu, 2013 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na personel alımına ilişkin olarak, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da her alanda personel alımı yapacağız. Şubat ve Mart ayında toplanan komisyonda bu rakamlar belli olacak" diye konuştu.
Bakan Eroğlu, İstanbul'da kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesi ve İstanbul'da alınan tedbirlere ilişkin olarak, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeterince araç aldı. İstanbul'da alınan tedbirlerin yerinde olduğunu vurgulamak istiyorum" şeklinde konuştu.
(PS-CC-Y)

09.01.2013 14:10:42 TSI

Editör: Wan Haber