Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Darıca Belediyesi tarafından yapılacak olan kültür merkezinin temel atma törenine katıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Darıca Belediyesi tarafından yapılacak olan kültür merkezinin temel atma törenine katıldı. Törene Bakan Ergün'ün yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Bakan Ergün, geçen 10 yıl içerisinde Türkiye'nin demokraside çok önemli ilerlemeler kaydettiğini, önemli kalkınma hamleleri gerçekleştirildiğini belirterek şu ifadeleri kaydetti:
"Bunlarla ilgili birçok yerde konuşup örnekler veriyoruz. Yerel yönetimlerdeki kalkınma ise şehirlerimizin kalkınmasıdır. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımızla o dönemde paylaştık. Bu kalkınmanın 4 tane önemli unsuru vardı. Şehirlerimiz önce fiziki olarak kalkınacak, fiziki yapısı, görüntüsü değişecek, daha iyi binalar, daha iyi yollar, daha iyi çocuk parkları yapılacak. İnsanlar o şehirde, daha iyi bir şehirde yaşadıklarını hissedecekler. Yerel yönetimler şehrin kültürel, sosyal kalkınmasına da katkı sağlayacak, onun altyapılarını oluşturacak. Çünkü toplumun ve şehrin kalitesinin artması lazım, daha nitelikli olması lazım. Onun için o şehirde bilime, sanata, kültüre daha çok önem verilmesi lazım. Resim gibi, müzik gibi sanatsal faaliyetler olacak. Bunlar olursa toplum zenginleşir, rafine hale gelir. Darıca Belediye Başkanımızı böylesine güzel bir kültür merkezini gerçekleştirdiği için kutluyorum."
(UU-GS-Y)

02.02.2013 17:56:20 TSI

Editör: Wan Haber