Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili kamera kayıtlarına ulaşıldığını bildirdi. Ergin, infilak eden aracın, Suriye sınırından girerek Türkiye'nin gümrük sahasına park edildiğini söyledi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Gümrük Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayı incelemek için Hatay'a geldi. Havalimanının çıkışında gazetecilerin patlamayla ilgili sorularını yanıtlayan Ergin, "Olay mahalline gidiyoruz, orada gerekli bilgileri alınca sizlere tespitlerle ilgili açıklamamız olacak" dedi.
Patlamayla ilgili kamera kayıtlarının indirildiğini açıklayan Ergin, patlamaya neden olan aracın Suriye istikametinden gelip, Türkiye'nin gümrük sahasında park ettiğini ve burada infilak ettiğini kaydetti. Olayın kayıtlarda da açıkça göründüğünü söyleyen Ergin, detaylı bilgilerin incelemenin ardından açıklanacağını yineledi. Ergin, beraberinde Bakan Güler ve Bakan Yazıcı ile birlikte olayda yaralananları hastanede ziyaret edeceği öğrenildi.
(SZP-YHY-Y)

11.02.2013 21:58:34 TSI

Editör: Wan Haber