Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'de demokrasinin daha da güçlendiği, ifade ve basın özgürlüğünün daha da kurumsallaştığı bir alt yapı inşa edildiğini belirtti. Ergin ayrıca, gazetecilerin yıpranma tazminat haklarına yeniden kavuştuklarını söyledi.
Bakan Ergin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere Hatay'a geldi. Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret eden Ergin ve Kılıç, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, burada yaptığı açıklamada, gazetecilerin yıpranma adı verilen ve geçen yıllarda kaldırılan haklarıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da talimatıyla son anda verilen bir önerge ile yasaya son anda ilave edilmek suretiyle basın mensuplarının yıpranma tazminatına kavuştuğunu söyledi. Gazetecilere her çalışma yılı için 3 ay avantaj sağlandığını belirten Ergin, "Çalışan Gazeteciler Günü'nde tekrar bu haklarının kendilerine verilmesinin güzel bir haber olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiye'de demokrasinin daha da güçlendiği, ifade özgürlüğünün ve basın özgürlüğünün daha da kurumsallaştığı bir alt yapı inşa ediliyor. Ufak tefek engeller olabilir, bunlar hakkında hazırlıklar söz konusu. Önümüzdeki yasa paketinde bu tür sıkıntıları aşabilecek düzenlemelerimiz var" dedi.
Bakan Ergin, daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte Antakya Uzun Çarşı esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. Bakan Ergin ve Kılıç, burada kendilerine ikram edilen Antakya künefesini yediler.
(ADM-CC-Y)

11.01.2013 13:28:10 TSI

Editör: Wan Haber