Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Akyazı Stadyum ve Spor Tesisi İnşaatı için 14 Şubat'ta ihale yapılacağını söyledi.
Trabzon Akyazı 40 bin seyirci kapasiteli stadyum ve spor tesisleri inşaatı ihaleye çıkıyor. Bakan Bayraktar Akyazı Stadyum projesi ile ilgili yaptığı açıklamada Akyazı Stadyum inşaatı için ön yeterlilik ihalesinin 14 Şubat 2013 tarihinde saat 15.00'da yapılacağını kaydederek, "Ön yeterlilik değerlendirilmesinin yapılması, kısa listeye giren firmaların tesbiti Şubat ayının 3. Haftasına kadar yapılması planlanmaktadır" dedi.
Bakan Bayraktar, "Ön yeterlilk değerlendirilmesine ilişkin istekliler tarafından herhangi bir itiraz bulunmaması durumunda yeterlilik alan ve kısa listeye giren isteklilerin davet edilerek ihalenin teklif alma oturumun Mart ayının son haftası ile Nisan ayının ilk haftasında yapılması planlanmaktadır. İhalenin hemen ardından Akyazı Stadyuma başlayıp onu bir an evvel bitireceğiz. Bu proje Trabzon'un marka değerini artıracaktır" diye konuştu.
Öte yandan ihale kapsamında "40.000 Kişilik Stadyum, İl Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğü Binası, Kamp Eğitim Merkezi Binası, Açık Spor Tesisleri, 2 Adet Doğal Çim Saha 68x105 ( 2500 Seyircili ), 5 Adet Sentetik Çim Saha 60x90, 4 Adet Tenis Kortu, 2 Adet Basketbol Sahası, 1 Adet Voleybol Sahası" yapılacak.
(BK-ÖS-S)

26.01.2013 11:13:24 TSI

Editör: Wan Haber