Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Türkiye'de barışın tesisi, terörün durması, akan kanın, gözyaşının durması için hükümetimiz her türlü çalışmayı yaptı, yapıyor" dedi.
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yapılan 25 yataklı hastanenin temel atma töreni Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in katılımıyla gerçekleşti. Temel atma töreninden sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Eker, CHP'li Bilgün Ayman Güler'in sarf ettiği sözlere değinerek, "Ben o gün Güler'in yaptığı konuşmayı Meclis'te dinledim. CHP'li milletvekilinin aslında söyledikleri rahmetli şair Atilla İlhan'ın deyimiyle 1940 karanlığını çağrıştırıyor. 1940'ların karanlık döneminin o günkü tekçi anlayışı o günkü ırkçı zihniyeti bir şekilde yansıtıyor. Onun günümüze kadar gelmiş olması doğrusu ürkütücü. Milletimiz zaten değerlendirmesini yaptı.
Sadece bir karanlık dönem çağrışımı yapıyor o sözler. Her tarafı ırkçı kokuyor, tekçi zihniyetin tezahürü. Millette zaten o zihniyeti de bir daha ilk serbest seçimden itibaren, bir daha o zihniyete hiçbir zaman tek başına iktidar vermemek suretiyle aslında ebediyen onu mahkum etmiş durumda. O zihniyet karanlık bir zihniyettir. Türkiye bir imparatorluk bakiyesi. Türkiye'de Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarıdır. Çok sayıda kültür, etnik yapı ve mezhep var. Bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti'ni yansıtıyor, hepsi bizim için aynı değere sahiptir. Hiçbirinin diğerinden üstünlüğü yoktur, hepsi aynı derecede sevgiye, hürmete layık ve başımızın tacıdır. Bizim zihniyetimiz budur. Bizde 1940 karanlığına karşı şiarımız ilkemiz budur" dedi.
"Güler'in partisinde yeterli tepkiyi gördüğünü düşünüyor musunuz" sorusuna Bakan Eker, "Onların kendi bilecekleri iştir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin aslında bir kimlik bunalımı yaşadığını hissediyoruz. Benim bir şey söylemem doğru değil. Bu işlerde etnik milliyetçi çıkışları, onun üzerinden o söylemle siyaseti yapanların hepsine baktığımız zaman içinden de başka bir şey çıkmıyor" yanıtını verdi.

"UMUTLA BEKLİYORUZ"
"Türkiye'de barışın tesisi, terörün durması, akan kanın, gözyaşının durması için hükümetimiz her türlü çalışmayı yaptı, yapıyor" diyen Eker, "Biz iyimseriz ve umutluyuz. Herkesin sorumlulukla konuşması gerektiğini düşünüyoruz o nedenle meseleyi çok sağa sola çekmenin sürece katkı sağlamayacağını düşünüyoruz. Ama umutlu iyimseriz. Sabırla sürecin gelişmesini izliyoruz. Umutlu olmak için çok sebep var. İnşallah bu beklentiler doğrultusunda olumlu bir şekilde nihayete erecek, bu topraklar tekrar barışın, sevginin toprakları olacak. Umutla bekliyoruz" şeklinde konuştu.
(ÜN-AKK-ÖZ-Y)

02.02.2013 19:27:03 TSI

Editör: Wan Haber