Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 9.GAPFOOD Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı büyük ilgi görüyor. Bakan Eker, ziyaret ettiği bir stantta MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nu tebrik ederek başarılı çalışmalarını yakından izlediğini ifade etti.
Gaziantep'te açılışı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından gerçekleştirilen GAPTARIM Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile 9.GAPFOOD Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarına katılan MBTG fuarın gözdesi haline geldi. Ziyaretçilere makarna, bulgur ve bakliyat ürünlerinden yapılan yemeklerin ikram edildiği standı ziyaret eden Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ve açılışa katılan sanayici ve işadamlarının yanı sıra STK başkan ve üyeleri MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nu kutladı. Bakan Eker ve beraberindekilere MBTG tarafından özel hazırlanan yaprak sarması, köfte çeşitleri, bulgur pilavı ve bulgur tatlısı ikram edildi.
Bakan Eker, tanıtım guruplarının Türk tarım sektörünün dünyaya tanıtılmasında önemli bir misyon üstlendiğini belirterek MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nu yurt içi ve yurt dışında yapılan başarılı çalışmalardan dolayı kutladı. Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, İstanbul ve Fransa'da da MBTG'nun faaliyetlerine katılmış ve açılan stantları ziyaret etmişti.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan MBTG Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Tanıtım grubumuzun amacı sadece sektör ürünlerinin tanıtımını yapmak değil, aynı zamanda Türk Malı'na yönelik algının iyileştirilmesi ve ülkemizin imajına olumlu bir katkı sağlanmasıdır. Sektördeki ürünlerin uluslararası pazarlardaki bilinirliğinin artırılması yönündeki yoğun tanıtım çalışmalarımız sonucunda, sektör kapsamındaki ürünlerde 1,9 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirildi" dedi.
GAPFOOD Fuarı'na katılarak yurt içi tanıtım faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Tiryakioğlu, şöyle konuştu: "Türk ürünlerinin yurt dışı tanıtımının yapılması için geçen yıl Nisan ayında TİM'e bağlı olarak kurulan ve sekretarya hizmetleri Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen MBTG yurt dışı fuar çalışmalarının yanı sıra ülkemizin önemli gıda fuarlarına da katılarak faaliyetlerini sürdürmektedir. MBTG, GAPFOOD Fuarı'na 80 metrekarelik bir stantla katılarak ürünlerini ve tanıtım malzemelerini sergileyecektir. Bununla birlikte, yurt dışı fuarlarında yürütülen uygulama bu fuarda da sürdürülmekte ve özel aşçılar tarafından hazırlanan bulgur, makarna ve bakliyat ürünleriyle bitkisel yağlarımızın kullanılarak hazırlandığı ürünleri konuklarımıza ikram edilmektedir."
MBTG kapsamındaki ürünlerden 2012 yılında yüzde 9'luk artışla 1,9 milyar dolar ihracat yapıldığını belirten Ahmet Tiryakioğlu, dünya ve bölge ekonomisinde yaşanan tüm sorunlara rağmen 'İhracatta 2023 Vizyonu' çerçevesinde yürüttükleri çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını ve hem ürün çeşitliliği hem de pazar çeşitliliği bakımından önceki yıla nazaran çok daha iyi bir noktada olduklarını ifade etti. MBTG tarafından yapılan çalışmaların bir yansıması olarak, 2012 yılında sektörde yer alan ürün gruplarının ihraç edildiği ülke sayısının 160'tan 177'ye çıkarıldığını belirten Tiryakioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüzdeki dönemler için en önemli hedeflerimizden biri, Türk gıda ürünlerinin dünyanın bütün ülkelerinde önemli bir yere sahip olmasını sağlamaktır. Çalışmalarımızı 2013 yılında da sürdüreceğiz. Sektör için hedeflerimiz, ürünlerin dünya çapında bilinirliğinin artırılması ve sağlıklı beslenme çözümleri arayan dünya mutfaklarına yaygın ve kalıcı olarak yerleşmesini sağlamaktır."
(MDC-HO-Y)

08.02.2013 12:07:04 TSI

Editör: Wan Haber