Fransa Tarım Bakanlığı'nın "Tarım Alanında Şövalye Liyakat Nişanı"na layık görülen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugün Paris'te düzenlenen törenle ödülünü aldı.
1883'den bu yana her yıl bir kişiye verilen ödülün sahibi, bu sene Bakan Eker oldu. Beraberindeki heyetle Paris'e gelen Eker'e ödülünü Fransız mevkidaşı Stephane Le Foll verdi. Bakan Eker, törende yaptığı konuşmada, "Bana tevdi edilen liyakat nişanını, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün fertleri ve özellikle bakanlığımın bütün çalışanları adına aldığımı ifade etmek istiyorum. Layık görüldüğüm için milletim adına, çalışma arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Şahsınıza ve yapıcı ve özverili çalışmalarıyla bu törenin gerçekleşmesini sağlayan her iki ülkenin değerli üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.
1883'de dönemin Tarım Bakanı Jules Meline tarafından milli servetin önemli bir parçası olan tarım alanında verilen hizmetlerin altını çizmek amacıyla başlatılan uygulama kapsamında verilen nişan, 129 yıldır Türkiye'ye ilk kez veriliyor. Tarım alanında emeği geçenlerin çabalarını artırmak ve bu yöndeki çalışmaları ödüllendirmek amacıyla 129 yıldır uygulanan Şövalye Liyakat Nişanı, üretime katkı sunanlara veriliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarım Alanında Şövalye Liyakat Nişanı'na 2011 yılında düzenlenen G20 Bakanlar Toplantısı'nda önemli kararların alınmasında oynadığı etkin rol nedeniyle layık görüldü.
(CC-D)

07.12.2012 18:05:23 TSI

Editör: Wan Haber