Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Kantinlerde çalışanların kılık kıyafeti, davranışları, ilişkileri, satış biçimleri de ürünlerin sağlıklı olması kadar önemli. Bütün bunları düzenleyen bir mevzuat çalışması yapıldı" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tepe Prime'da gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği'nin açılışına katıldı. Eker, açılış sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayımladığı Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği'ne ilişkin sorusuna Eker, "Türkiye'de 40 bin civarında okul var, okul kantinlerinde gıdalar öğrencilerimize bir şekilde satılıyor. Çalışanların, çalışma ortamının, orada satışa sunulan ürünlerin sağlıklı ve güvenilir olması yönünde ilk defa bir hijyen yönetmeliği yayımladık. Bununla ilgili eğitim çalışmaları yapılıyor. Kantinlerde çalışanların kılık kıyafeti, davranışları, ilişkileri, satış biçimleri de ürünlerin sağlıklı olması kadar önemli. Bütün bunları düzenleyen bir mevzuat çalışması yapıldı" cevabını verdi.
Çalışmaların Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürütüleceğini belirten Eker, çocukların güvenilir ve hijyenik bir şekilde yiyecek ve içecek maddelerine ulaşmasını temin için bu mevzuat düzenlemesinin yapıldığını ifade etti. Eker, güvenilir gıda açısından toplumda birçok uygulamanın olduğunu bildirerek, sağlıklı gıda konusunda 100'e yakın yönetmeliğin yayımlandığını dile getirdi. Bu düzenlemenin okul kantinlerine dönük bir çalışma olduğuna dikkati çeken Eker, gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.
Başka bir gazetecinin, 'gıdalarda tuzun ardından şeker oranlarında da bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını' sorması üzerine Eker, "Kahverengi şekerle ilgili bir çalışma yapıyoruz, önümüzdeki haftalarda bunların detayları uygulamaya geçince kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Un, tuz ve şekerle ilgili sağlıklı beslenmeye dönük çalışmaların olduğunu belirten Eker, gerekli çalışmaların yapıldığına işaret etti.
(EY-ÖZ-E)

06.02.2013 16:13:36 TSI

Editör: Wan Haber