Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, hükümet ve partilerinin Türkiye'de barış ve huzurun tesisi ile ilgili bir çaba içerisinde olduğunu belirterek, "Hükümet ve parti olarak bütün riskleri alarak bu süreci yürüttük ve bugüne kadar getirdik, sonuçtan iyimser ve umutluyuz" dedi.
Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Diyarbakır'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nde katıldığı kamu kurum ve kuruluş yatırımları bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Hükümet ve parti olarak Türkiye'de barışı tesis etmenin hesaplarını yaptıkların dile getiren Bakan Eker, ortak açıklamalarının da Başbakan ya da hükümet sözcüsü tarafından yapıldığını belirtti. Eker, "Biz parti ve hükümet olarak Türkiye'de barış ve huzurun tesisi ile ilgili bir çaba içerisindeyiz. Bu parti programımıza yazdığımız bir hedeftir. Bu hedefe doğru inançla, kararlıkla gidiyoruz. Süreci hassasiyetle geçirmek gerektiğine inanıyorum. Hükümet ve parti olarak bütün riskleri alarak bu süreci yürüttük ve bu güne kadar getirdik. Sonuçtan iyimser ve umutluyuz. Hepimizin burada buna katkı sağlamamız gerekiyor. Çünkü gerek bölgemizde yaşanan acılar, gerek Türkiye'ye ödetilen ağır bedellerin sona ermesini diliyor ve arzu ediyoruz. Eğer ülkemizde kardeşlik ve huzur ortamını tesis edersek, Türkiye bu terör meselesini aşarsa o zaman 21. yüzyılın parlayan bir yıldız ülkesi olur. Sadece bölgesel değil, küresel ölçekte çok önemli bir yere gelir. Hepimiz bunun çabası içerisindeyiz. Başbakanımız ve hükümet sözcümüz partimiz ile ilgili ortak açıklamaları zaten yapıyor. Diğer açıklamalar arkadaşlarımızın kendi şahsi düşüncesidir" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın generallerin tutuksuz yargılanmasını istediği açıklamaları hakkında da görüş belirten Eker şöyle konuştu:
"Sayın Başbakan uzun tutukluluk halinin doğru olmadığı şeklinde bir beyanda bulundu. Biz de hükümet olarak zaten bu görüşün arkasındayız. Kast edilen şey uzun tutukluluk halidir. Bu sonuçta kim olursa olsun ebetteki vicdanları rahtsız ediyor. Bu belediye başkanı da olsa, asker de olsa, sivil de olsa değişmez. Benim kanaatim budur".
Bakan Eker, açıklamalarının ardından Ankara'ya hareket etmek üzere Diyarbakır Havaalanı'na gitti.
(AKK-ÖK-Y)

03.02.2013 20:55:54 TSI

Editör: Wan Haber