Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır'da bakanlığa 2 bin 600 teknik eleman alınacağının müjdesini verdi.
Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Bakan Mehmet Mehdi Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlık bünyesinde çalışmak üzere 2 bin 600 teknik personelin alınacağını ifade etti. Bakan Eker, "Veteriner hekim, ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisi ile diğer tarımla ilgili branşlarda alacağımız 2 bin 600 kişi Ocak ayında köylerde tarım danışmanı olarak göreve başlayacak" dedi. ÖSMY'ye 27-31 Aralık tarihleri arasında başvuracak veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve diğer tarımla ile ilgili branşlarda 2 bin 600 kişinin alınacağını açıklayan Bakan Eker, alınacak 2 bin 600 personelin KPSS puanı ve tercihlerine göre belirleneceğini ifade ederek, "Daha önce alımı yapılan köylerde tarım danışmanı olarak görevlendirilenlerin sayısının 7 bin 500 kişiydi. 2 bin 600 kişinin alımı ile bu sayının 10 binin üzerine çıkacak. Veteriner hekim, ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisi ile diğer tarımla ilgili branşlarda alacağımız 2 bin 600 kişi ocak ayında köylerde tarım danışmanı olarak göreve başlayacak. Bunların çoğunluğunu gıda mühendisleri oluşturacak. Bakanlığın sitesinde müracaatlara ilişkin ayrıntılı bilgi yer alacak. Adayların ÖSYM'ye yapacakları başvuruda Türkiye'nin hangi il, hangi ilçe, hangi köyünde görev yapacağına ilişkin bilgi de yer alacak. Puan ve tercihlerine göre yerleştirmeye tabi tutulacaklar. Başvurusu onaylanan 2 bin 600 teknik eleman köylerde tarım danışmanı statüsünde çalışacak" dedi.
"OKUL SÜTÜ İHALESİ YAPILDI"
Bakan Eker, dün gerçekleştirilen okul sütü ihalesinin onaylandığını belirterek, bugün ihaleyi kazanan firmaların bölgeler itibariyle belirlendiğini söyledi. İhalenin hayırlı olmasını dileyen Eker, "200 mililitrelik kapalı kutularda haftanın 3 günü okullarımızda okul sütü dağıtılacak. Özel okullardaki öğrenciler de bu uygulamadan istifade edecek. Okullarda süt dağıtımı sömestr tatilinden sonra ikinci dönem başlıyor" diye konuştu.
(ÜN-AKK-Y)

21.12.2012 18:15:53 TSI

Editör: Wan Haber