Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda Sanko Makina stantlarını gezdi.
Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile Başak Traktör ve Sanko Makina stantlarını gezdi. MST ve Başak Traktör modellerini yakından inceleyen ve yetkililerinden bilgi alan Bakan Mehdi Eker, traktörlerin yeni modellerine binerek, basına poz verdi.
Fuarda sergilenen ürünler arasında yer alan MST 6 serisi kazıcı yükleyicilerindeki başarılı tasarım anlayışı dikkati çekiyor. Aracın ön tampon, hava alma panjuru, motor kaputu, kabin ve kabin tavanı, çamurluklar, kazıcı gibi parçalarda bunu görmek mümkün. Ayrıca, operatör odaklı oluşturulan konfor ortamı, uluslararası standartlarda ROPS ve FOPS özelliği, ağır hizmet çalışma şartlarına uygun operatörün ağırlığına göre otomatik olarak havalı ayarlanabilen, terlemeyi önleyen operatör koltuğu farklılık oluşturuyor. MST 6, sıvı içeceklerin soğutulduğu sol konsola yerleştirilen soğutma dolabı, geliştirilmiş iklimlendirme ve havalandırma sistemi, derinlik ve yükseklik ayarlı soft touch direksiyon sistemi, kullanım kolaylığı sağlayan joystick kumanda kolları, ses ve ısı izolasyonu artırılmış iç ve dış tavan CD, mp3 uyumlu müzik sistemi ve operatörün yükleyici ile çalışırken kolaylıkla kontrol ve kumanda edebileceği çok fonksiyonlu dijital ön gösterge paneli ile bir konfor ortamı oluşturan bir ürün. Yine Sanko Makina üretim tesislerinde üretilen teleskopik yükleyici de GAPTARIM'da yerini aldı. Sakarya'da bulunan Başak Traktör Fabrikası'nda ise 178 bin metrekare alan üzerinde 35 metrekare kapalı alanda üretim yapılıyor. Yıllık üretim kapasitesi 10 bin adet olup, traktörün ana parçaları olan motor, şanzıman ve hidrolik donanım parçaları, Başak Traktör fabrikasında işlenip üretilmektedir. Başak Traktör, farklı segmentlerdeki 2x4 ve 4x4 çekişli 20 civarında modeli; az yakıt tüketimi ve yüksek performansı sayesinde en ekonomik kullanımı sağlayan, az bakım gerektiren yüzde 100 yerli traktörleri ile çiftçilerin hizmetinde.

SANKO HOLDİNG
Temeli yedi dokuma tezgahı ile 1904 yılında atılan Sanko Holding, günümüzde tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makinaları, AVM, bilişim, finans, gayrimenkul, gıda, eğitim ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren, yaklaşık 14 bin kişinin istihdam edildiği, Türkiye'nin lider endüstri kuruluşlarından birisidir.

SANKO MAKİNA
Sanko Makina, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde 42 bin metrekare alan üzerine kurulan ultramodern üretim tesislerinde pazar ve müşteri talepleri doğrultusunda araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucu yüksek performanslı iş makinaları üretimi gerçekleştiriyor.
MST markası ile üretilen iş makinalarının konforu, kullanım rahatlığı, düşük yakıt sarfiyatı ve satış sonrası hizmetlerin 24 saat kesintisiz sürdürülmesi, yurtiçi ve yurtdışındaki kullanıcıların tercihinde etken oluyor.

BAŞAK TRAKTÖR
Adapazarı'nda 1914 yılında kurulan Başak Traktör, 1944 yılında Türkiye Zirai Donatım Kurumu'na bağlı SAZ (Sakarya Alat-ı Ziraiye) unvanıyla Türk çiftçisinin tüm tarım alet ve makinaları ile diğer ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmiştir. 1962 yılından itibaren Ford marka traktörlerin ithalatını yapmaya başlayan Başak Traktör, 1968 yılından itibaren Ford ile yapılan işbirliği çerçevesinde Adapazarı'nda yüzde 65 yerli üretim oranı ile imalat başarısını göstermiştir. 1976 yılında STEYR firmasıyla yapılan anlaşma kapsamında STEYR markası ile traktör üretimine başlanmış, 1996 yılından itibaren BAŞAK markası ile traktör üretimine devam edilmiştir. Başak Traktör 2012 yılı Mayıs ayında Sanko Grubu'na katılmıştır. SANKO çatısı altında yeniden yapılanan Başak Traktör, Türkiye çapında yaygın satış ve servis ağı ve her an ulaşılabilir, ekonomik yedek parça stoku ile çiftçilerin yanında olmaya devam etmektedir.
(MDC-YHY-Y)

07.02.2013 18:48:29 TSI

Editör: Wan Haber