Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Beytullah Önce, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in öğretmen atamaları ve özür grubu yer değiştirme talepleri konusunda sendikalara art niyetli yaklaştığını öne sürerek eleştirdi
Eğitim İlke-Sen (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası) MYK üyesi Beytullah Önce, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in şubat ataması ve özür talepleri üzerinden yürütülen çalışmalar hakkında "Bugünlerde şubat ataması ve özür talepleri üzerinden yürütülen çalışmanın aslında AK Parti'ye ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yönelik bir muhalefet çabası olduğunu görüyorum. Bazı sendikalar ve bazı partiler bu çabaların arka planının da birtakım teşvikler ve tahrikler yapıyor. İyi niyetli ve masum adayları yanlış yönlendiriyor" şeklinde verdiği demeci eleştirdi.
Önce, konuyla ilgili açıklamasında "Bu tür bir açıklamayla Sayın Dinçer neyi amaçlamaktadır; gerçekten anlaşılamamaktadır. Böyle bir suizanla, acaba doğal bir hak arama mücadelesinin önüne geçmeyi mi düşünmektedir? Bakanlık, niyet okuma makamı mıdır? Elinde bir niyet-ölçer mi bulunmaktadır? Şayet bu konuda bir mağduriyet varsa ve buna yönelik çözüm talebi seslendiriliyorsa, serzeniş etmek yerine çözüm üretmek gerekmez mi?" dedi.
Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Beytullah Önce, özür grubu tayinleri ve öğretmen atamalarının tepeden inme biçimde, kimsenin görüşü dahi alınmadan senede bir defaya indirilmesini eleştirerek, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "İnsanları bir yıl boyunca ailelerinden, çocuklarından ayrı bırakmanın savunulacak hangi tarafı vardır? Şayet öğrencilerin durumu düşünülüyorsa, burada sendikalar size birçok çözüm yolu sunabilir, farkındasınız değil mi? Eğitim İlke-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, önümüzde çözüm bekleyen önemli sorunlar bulunduğunu ve mesaisini sendikaların niyetleriyle değil talepleriyle ilgilenmeye harcamasının daha yararlı olacağını hatırlatmak isteriz."
(SC-İÇ)

23.01.2013 16:23:22 TSI

Editör: Wan Haber