Sabah saatlerinde hava yoluyla Van’a gelen Sare Davutoğlu, kara yoluyla Erciş’e geçti. Burada ilk olarak Karataşlar mevkiinde bulunan Sevim Kürüm Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Davutoğlu, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Ardından TİM Genel Başkanı Şahin Oktay Yurt, DMEDD Başkanı Canan Kolulu, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, projenin mimarları Ergun Öner ve Salih Pulcu ile 10 kişilik DMEDD üyeleriyle okulun bahçesinde düzenlenen törene katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi ve DMEDD Onursal Başkanı Sare Davutoğlu, bir öğrencinin okuduğu ilahiyi dinledi.

Okulun bahçesinde inşaatı devam eden ve yapım bedeli DMEDD ve TİM tarafından karşılanacak olan 204 yataklı kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulunan Davutoğlu, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Ardından kısa bir açıklama yapan Sare Davutoğlu, Van’da yaşanan iki yıkıcı deprem sonrası sarsıntılardan en çok etkilenen Erciş’e DMEDD olarak bir kız yurdu yaptırmayı planladıklarını kaydederek, "İnşaatın ne aşamada olduğunu yerinde görmek için bugün buraya geldik. Yüklenici firmadan bilgi aldık. İnşaatın iyi gittiğini görerek çok memnun olduk. Kalacak yer sıkıntısı ve gidiş geliş yapan birçok öğrencinin sıkıntısını çözecek önemli bir proje. İnşallah bitince de açılışına gelmeyi planlıyoruz. Yapılan bu yeni yurdun Erciş’e hayırlı olasını diliyorum" dedi.

""

Sare Davutoğlu, daha sonra beraberindekilerle Sahil Kent Mahallesi’nde bulunan Kadın Toplum Merkezi’ni ziyaret etti. Buradaki kadın kursiyerlerin yaptığı işlemeleri büyük bir beğeniyle inceleyen Davutoğlu’na işlemeli bir Kur’an-ı Kerim örtüsü hediye edildi.
Heyet daha sonra Van’a hareket etti.

Editör: Wan Haber